Polis fick oväntat samtal – glömde pistolen på toa

Foto: Johnér
NYHETER

Den nödiga polisen lade i från sig pistolen på sanitetslådan. Då ringde dottern. Nu riskerar polisen att få avdrag på lönen, skriver SVT Nyheter.

Visst händer det att man lägger i från sig det man har i händerna på sanitetsbehållaren under ett besök på en offentlig toalett.

För vanligt folk är det ofta mobiltelefonen det handlar om, men poliskvinnan från Stockholm ska ha enligt en utredning ha gjort samma sak med sitt tjänstevapen, skriver SVT Nyheter Öst.

Det var i november som polisen besökte en restaurang i Ödeshög. Under toalettbesöket ska plötsligt dottern ha ringt och berättat att hon glömt sina nycklar, varpå polisen lämnat restaurangen i all hast.

Polisen hann hela vägen hem till Stockholm och parkera innan hon märkte att vapnet var borta. Då hade en gäst på restaurangen redan hittat vapnet och lämnat över det till personalen.

Kan få avdrag på lönen

Kvinnan var till en början misstänkt för tjänstefel, men förundersökningen lades ner eftersom hon vid tillfället inte utövat myndighetsutövning.

Polisen riskerar ändå att få löneavdrag, eftersom Polisregion Stockholm menar att kvinnan varit oaktsam och att felet inte heller kan betraktas som ringa. Det framgår av den arbetsrättsliga utredning som gjorts.

Huruvida polisen får avdrag på lönen eller ej är nu upp till polisens personalansvarsnämnd att avgöra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ödeshög