Trafik

Här byter killarna plats över biltaket – på motorvägen

Av: 

Isabelle Nordström

NYHETER

Anette Landsverk Rivrud, 19, fick en chock när hon såg vad som hände i bilen framför.

Plötsligt klättrade två män ut genom fönstren och bytte plats genom att klättra över taket – på motorvägen.

– Det är livsfarligt, både de som utför det och för alla andra som vistas i trafiken, säger Andreas Jernberg vid Uddevallapolisen.

Att åka till Strömstad på skärtorsdagen är en klassisk påsktradition för många i Norge. Det brukar vara rejält livat och fullt med folk i den lilla bohuslänska gränsstaden. För många av norrmännen är besöket förknippat med stora mängder alkohol.

Anette Landsverk Rivrud, 19, var på väg dit när hon såg något mycket oväntat hända på motorvägen. På E6 i höjd med norska staden Moss såg hon hur två män började att klättra ur bilen framför.

– Jag tog fram telefonen och filmade hur de bytte plats över taket, säger hon.

– Vi blev chockade, det kan vara farligt att göra sånt.

Det var mycket trafik på vägen och Anette Landsverk Rivrud uppskattar att bilen männen färdades i körde runt 70 kilometer i timmen, vilket orsakade köer på motorvägen.

Polisen: ”Livsfarligt”

Det Anette såg skedde bara några mil från svenska gränsen. Polisen i västra Fyrbodal, där Strömstad ingår, har inte hört om att något liknande skulle ha inträffat i deras område under skärtorsdagen.

Däremot avråder man starkt att testa det killarna gör i filmklippet.

– Det är livsfarligt, både de som utför det och för alla andra som vistas i trafiken. Det är högst olämpligt redan där, säger Andreas Jernberg, stationsbefäl vid polisen i Uddevalla.

Norska polisen uppger att männen hade kunnat få fängelse om de upptäckts av polis.

– Att bruka vägen som en lekplats är helt förkastligt. Vi har dessvärre alltför många exempel på passagerare som har klättrat ut ur fordonet och som blivit allvarligt skadade eller döda, säger Runar Karlsen, chef för utryckningspolisen, till norska VG.

ANNONS

Snabba leveranser & 1300 monteringspartners - Beställ däck tryggt och enkelt hos Dackonline!

Extern länk från Däckonline SE

Beställ här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Trafik

Norge