Skola tvingas göra om staty – efter märkliga detaljen

avMalin Wigen

1 av 2 | Foto: Skärmdump Instagram.
Brödbiten fick en olycklig placering menar många.

Avtäckningen av den nya statyn på den australiensiska skolan blev inte som man tänkt sig. En olämplig detalj blev snabbt en snackis i sociala medier, skriver The Advertiser.

En katolsk skola i australiensiska Adelaide har tvingats att täcka över en helt ny staty efter en olycklig placering av en brödbit.

Det var förra veckan som man visade upp den nya statyn på Blackfriars Priory School. Statyn skulle föreställa en religiös ikon som ger en brödbit till en pojke – men i och med brödbitens placering ser det ut som att helgonet snarare håller i något olämpligt.

En bild på statyn delades på Instagramkontot ShitAdelaide och över 2 800 har gillat inlägget och cirka 390 personer har kommenterat. Folk kan inte förstå hur man inte kunde se den märkliga designen.

Var det verkligen ingen som tittade på den innan man satte upp den?” skriver någon.

Det är första gången i mitt liv som bröd varit obehagligt för mig” skriver en annan.

Rektorn ber om ursäkt

Skolans rektor Simon Cobiac har kommenterat statyn i ett inlägg på skolans Facebooksida. Den ska ha gjorts av en skulptör i Vietnamn som ska ha gjort en annan staty till skolan tidigare. Enligt honom har en lokal skulptör fått i uppdrag att göra om den.

Skolan ber om ursäkt för den eventuella oro och publicitet som det här har genererat och vi kommer att vidta åtgärder för att förändra statyn” skriver han i inlägget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Konst