Nyheter

Skickades hem från psyket – sköt rival

Av: 

Zendry Svärdkrona

Marijana Dragic

NYHETER

Advokaten: Han borde ha blivit inlagd

OFFRET VAR CHEF PÅ BANK 43-åringen har erkänt att han har skjutit ihjäl sin tidigare flickväns nya kärlek i en villa i Tyresö utanför Stockholm.
OFFRET VAR CHEF PÅ BANK 43-åringen har erkänt att han har skjutit ihjäl sin tidigare flickväns nya kärlek i en villa i Tyresö utanför Stockholm.

På uppmaning av ex-sambon sökte 43-åringen vård på psykakuten.

Han blev hemskickad.

Dagen efter laddade han en pistol och åkte hem till hennes nya pojkvän och sköt honom till döds.

– Hade han blivit inlagd så hade det här aldrig inträffat, säger mannens försvarsadvokat Johan Cahp.

I går erkände den 43-årige gärningsmannen att han sköt ihjäl sin tidigare flickväns nya pojkvän, en chef på en bank i Stockholm.

Enligt egen utsago hade han självmedicinerat Stesolid – ett lugnande medel som är beroendeframkallande och klassas som narkotika av Läkemedelsverket.

43-åringen har sedan tonåren brottats med psykiska problem. Han har under den tiden varit i regelbunden kontakt med psykvården.

Har mått dåligt länge

– Han har mått dåligt under en lång tid. Och när psykologen han hade kontakt med avled, tappade han till viss del den kontakten, säger mannens försvarsadvokat Johan Cahp.

Efter separationen från sambon från blev hans tillstånd allt sämre. Det ledde till att hon uppmuntrade honom att söka hjälp. I tisdags kördes han till psykakuten på S:t Görans sjukhus av sin bror.

– Han blev hemskickad och ombedd att ringa till ett telefonnummer om han mådde sämre. Problemet var bara att telefonnumret inte gick att ringa efter 22, säger försvarsadvokaten.

Dagen därpå åkte han till ex-sambons nya pojkvän i Tyresö.

Några timmar senare, 22.08, sköt 43-åringen småbarnspappan till döds framför ögonen på ex-sambon. I huset fanns också mannens 5-åriga dotter.

Greps efter en timme

43-åringen flydde i sin bil men greps en timme senare. I hans ryggsäck hittades ett handeldvapen och ammunition.

Dottern och styvsonen är nu hos sin mamma.

Den 37-åriga småbarnspappan har i nästan tio års tid haft en chefsposition på en bank i Stockholm. I går fick hans kollegor psykologhjälp för att hantera sorgen.

– Vi är förkrossade. Han var en personlig vän till mig och detta är fruktansvärt. Att det skulle hända honom är så fullständigt orättvist, säger bankens vd.

ANNONS EXTERN LÄNK

Cyber Monday: Massor av rea på populär elektronik. Robotdamssugare, hörlurar, TV. Passa på att köp innan de tar slut

Webhallen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter