Flickvännen om hjälteläraren: Ville att jag skulle berätta sanningen

Geografiläraren Scott Beigel, 35, har hyllats som en hjälte efter att ha räddat panikslagna studenter under skolskjutningen i Florida.

Nu berättar flickvännen Gwen för The New York Post om hur Beigel förberett sig på att händelsen kunde komma att bli hans framtida öde.

”Lova mig att om detta någonsin händer mig så ska du berätta sanningen – berätta vilken fjant jag var och inte en massa hjältesaker.”

Minst 17 personer dödades och flera skadades i skolskjutningen på Marjory Stoneman Douglas High School i delstaten Florida på alla hjärtans dag förra onsdagen.

Dådet är den tredje dödligaste skolskjutningen i USA:s historia och en tidigare elev, Nikolas Cruz, 19 år, har gripits misstänkt för massakern.

På mobilfilmer inifrån skolan syns och hörs hur vettskrämda elever hukar bland bord och stolar medan kulorna viner genom lokalerna.

Geografiläraren Scott Beigel, 35, har efter dådet hyllats som en hjälte efter att han låste upp sitt klassrum för att släppa in panikslagna studenter.

Beigel själv sköts när han skulle låsa dörren.

”Berätta vilken fjant jag var”

Nu berättar Beigels flickvän Gwen om hur hennes pojkvän tidigare gett henne specifika instruktioner för hur hans begravning skulle vara om han skulle dö i en skolskjutning, skriver The New York Post.

Beigel ska ha berättat om sina tankar i samband med att han och flickvännen tittade på ett nyhetsinslag på tv om just en skolskjutning.

”Lova mig att om detta någonsin händer mig så ska du berätta sanningen – berätta vilken fjant jag var och inte en massa hjältesaker”, berättade den förkrossade flickvännen under ett tal på Beigels begravning under helgen.

Men flickvännen valde även att lägga till sina egna tankar och känslor.

”Okej Scott, jag gjorde vad du bad mig om. Nu kan jag berätta sanningen. Du är en oerhört speciell person. Du är min första kärlek och min själsfrände”, sa flickvännen avslutningsvis under ceremonin i synagogan.

FBI missat flera varningar

Det har inte framkommit exakt vilket motiv den misstänkte masskytten Nikolas Cruz hade, men både hans försvarsadvokat och advokaten till den familj han bodde hos menar att han var deprimerad efter sin mammas död som inträffade i november förra året.

Polismyndigheten FBI har medgett att de missat flera varningar om Cruz våldsamma tendenser. Bland annat skrev användaren ”nikolas cruz” på Youtube förra året att ”jag kommer att bli professionell skolskytt”.

"Vi har bekräftat att protokollen inte följdes för informationen vi tagit emot", säger FBI enligt New York Times.

Publisert:

LÄS VIDARE