Nyheter

Bomb exploderade i hus på Värmdö

NYHETER

En kraftig explosion skakade ett flerfamiljshus i Stavsnäs gärde på Värmdö utanför Stockholm natten till söndagen. Polisen tror att någon har placerat ut en bomb eller något liknande i en trappuppgång.

– Det lutar väl åt det. Men vi avvaktar resultatet av teknikernas undersökning, säger stationsbefälet Christer Angeria på Nackapolisen.

Ett 20-tal av de boende i flerfamiljshuset flydde ut vid explosionen.
Ett 20-tal av de boende i flerfamiljshuset flydde ut vid explosionen.

Ingen boende skadades fysiskt i explosionen. Men 23 personer flydde ur sina lägenheter när den kraftiga smällen skakade huset. Senare evakuerades ytterligare nära 20 boende av säkerhetsskäl.

Hjälp med boende

– Flera har kunnat återvända hem, andra har fått hjälp av socialtjänsten att ordna boende, berättar Christer Angeria.

Vad som ligger bakom den misstänkta bomben är inte känt. Men polisen har förhört boende för att försöka ta reda på om någon varit utsatt för hot eller liknande. I polisens förundersökning rubriceras de misstänkta brotten formellt som mordförsök alternativt allmänfarlig ödeläggelse, enligt Angeria.

”Vägg flyttade på sig”

Den kraftiga smällen strax före klockan två på natten orsakade omfattande skador på huset. Tryckvågen slet av lister i en av uppgångarna. Det fanns uppgifter om att en vägg flyttat på sig liksom att en hiss och taket skadats.

Räddningstjänsten beskrev huset som ett fyra våningar högt flerfamiljshus med tre uppgångar.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter