Sexligan våldtog åtta flickor

Av: Carina Bergfeldt, Andreas Victorzon

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5
Här blev 12-åring utsatt I ett vindsförråd tvingades en 12-årig flicka att onanera och utföra oralsex på en man. Därefter våldtar ytterligare två män henne. Händelsen inträffade i november 2007.

NYHETER

SÖDERTÄLJE. Yngsta offret var bara tolv år när hon utnyttjades brutalt i ett vindsförråd i Södertälje.

Nu avslöjas att minst åtta andra flickor kan ha våldtagits och ofredats av ligan.

– Vi tror att det kan vara samma gärningsmän, säger Kia Samrell på polisen.

Det är smutsigt och instängt. Den tolvåriga flickan är hjälplös.

Inträffade 2007

I vindsförrådets mörker tvingar den förste mannen henne att onanera åt honom. Den andre tvingar henne till oralsex. Sedan våldtar alla tre flickan.

Ett och ett halvt år går. Och den brutala våldtäkten, som ägde rum i november 2007, kommer i dager på nytt i februari i år. Då framträder en 16-årig flicka som våldtagits, och hennes 17-åriga kamrat som utsatts för sexuellt ofredande.

– Det var så otroligt strongt av flickorna att de vågade. De ringde polisen direkt efter att övergreppen ägt rum, säger flickornas målsägandebiträde Ingela Hessius.

Då männen greps kunde polisen via DNA och teknisk bevisning binda totalt sex personer till ytterligare tre fall; våldtäkten på den tolvåriga flickan, en våldtäkt på en 18-årig kvinna som blev indragen i en bil i mars förra året, samt en våldtäkt på en ung flicka på Eklundsnäsbadet i februari i år.

Gömde sitt ansikte

I tisdags startade rättegången för två av våldtäkterna – den mot tolvåringen och övergreppen mot den 16-åriga flickan och hennes 17-åriga kompis. Medan flickorna böjde sina huvuden och höll upp sina jackor för att skyla ansiktet gick de misstänkta männen raka i ryggen in i Södertälje tingsrätt.

Hånflinade

En av dem vände sig om och hånflinade mot Aftonbladets fotograf.

– Det var fruktansvärt. En av mina klienter bröt ihop efter det, säger Ingela Hessius.

Domen i våldtäktsmålen tillkännages 30 april, men redan två dagar tidigare sitter flera av männen på nytt i en rättssal – för de två andra våldtäkterna. Och polisen hoppas att åtalen mot männen inte slutar där.

Hoppas fler hör av sig

Aftonbladet kan i dag avslöja att våldtäktsligan granskas för fyra andra, ännu olösta, våldtäkter.

– Det finns detaljer som gör att vi tror att det kan vara samma gärningsmän. Vi ska titta vidare på det. Och vi hoppas att fler kvinnor vågar höra av sig, säger Södertäljepolisens presstaleskvinna Kia Samrell.

Publicerad: