Förskolebrand släckt – inga skadade

avTT

Foto: Jessica Gow/TT
Det började brinna i en förskola i Hammarby Sjöstad i sydöstra Stockholm. Arkivbild.

Barn uppgavs springa ut ur byggnaden och lågor slog ur fönstren när en förskola i sydöstra Stockholm brann på fredagsförmiddagen.

Räddningstjänsten har släckt elden och säkerställt att ingen person blev kvar inomhus.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades om rökutveckling i en förskola i Hammarby sjöstad i sydöstra Stockholm klockan 11.15 på fredagen. När räddningstjänsten anlände kunde man konstatera att det brann ordentligt i flervåningsbyggnaden.

Enligt vittnen som Expressen talat med slog lågor ut från tredje våningen på en av byggnaderna samtidigt som flera barn sprang ut.

Strax efter klockan 12 var branden släckt, meddelade Storstockholms brandförsvar.

– Vi har genomsökt alla lokaler och inte påträffat någon skadad, vilket givetvis är jätteskönt, säger Emil Berglund, ledningsoperatör vid räddningstjänsten, till TT vid 13-tiden.

– Nu är det en nedtrappningsfas i arbetet, men vi har resurser kvar på platsen. Vi arbetar tillsammans med sjukvården då det är många som är chockade av händelsen.

Branden utbröt på översta planet i ett trevåningshus, och det brann ordentligt när räddningstjänsten kom fram med stora styrkor. Det är i nuläget oklart hur den startade.

– Vi hade 12 enheter där, med mellan 40 och 50 man, säger Kent Eriksson vid Storstockholms brandförsvar.

Det är inte fastställt exakt hur många personer som befann sig i lokalerna när branden bröt ut. Barnen ska nu ha tagits om hand av sjukvården för att säkerställa att ingen farit illa av händelsen.