Här kan du följa EU-mötet på nätet hela listan

Publicerad:
Uppdaterad:

I kväll äter den amerikanske presidenten George W Bush middag med Göran Persson i Göteborg.

Utanför ska demonstranter dra ned byxorna i en jättelik mooning-aktion.

Kan du inte vara med?

Lugn, följ EU-toppmötet på nätet i stället.

Webbsändningar live

Porten till EU-toppmötet - allt du behöver veta. Webb-tv sänder live från Göteborg varje dag, här finns intervjuer, bakgrundsartiklar som förklarar vad mötet egentligen handlar om, diskussionsforum, fotogalleri och länksamling. Klicka på "Göteborgstoppmötet"

www.eu2001.se

(på svenska)

Bilen? E du go eller!

Göteborg är laddat till tänderna inför tre hektiska dagar. Kommunen bullar upp med massor av kulturaktiviteter, Sveriges största polisinsats någonsin och avstängningar överallt. Trafikinformationens budskap är glasklart: glöm bilen.

www.goteborg.se

(på svenska)

Allt om EU

EMU, Coreper och Maastrichtfördraget. På EU:s portal förklaras fikonspråket. Inte så mycket om toppmötet i Göteborg utan en start för dig som vill veta mer om lagar och rättigheter, beslut och hur EU fungerar i verkligheten.

www.europa.eu.int/index_sv.htm

(på svenska)

Nej till EU

Nätverket Göteborg 2001, som består av ett 20-tal organisationer, ordnar en demonstration mot EU-medlemskapet på fredag kväll. Här kan du läsa varför. På programmet står också föreläsningar, bilkarneval och artistgala med bland andra Mikael Wiehe.

www.nejtilleu.se/15juni

(på svenska)

Gräsrotsaktion mot EU

Organisationer från hela Europa står bakom "Göteborgsaktionen 2001" har ett stort protestmöte samtidigt som EU-toppmötet öppnas. Tal, torgmöten och stor fest.

www.gbg2001.org

(på svenska)

Bush får baken

Medlemmar i Attac Göteborg tänker välkomna president George W Bush på ett annorlunda sätt - genom att dra ned brallorna eller "moona". Alla som vill vara med är välkomna.

www.attac.nu

(på svenska)

Olaglig aktion

Demonstranter från flera aktionsgrupper ska försöka ta sig över kravallstaketen in till toppmötet som hålls på Svenska Mässan.

Vita overallerna

www.valkohaalarit.org

(sajten är på svenska)

Göteborgs ickevåldsnätverk

www.ickevald.org

(sajten är på svenska)

Globalisering underifrån

subway.klubba.tm/gu

(på svenska)

J15

www.j15.org

Vänstergrupper

Motkraft har ett webbhotell för vänstergrupper som AFA (Antifascistisk aktion), Yelah och Reclaim the city som kommer ha aktioner i Göteborg.

www.motkraft.net

(på svenska)

Alternativ nyhetsbevakning

Independent Media Center (IMC) har startat en svenska redaktion lagom till toppmötet i Göteborg. Tanken är att vanligt folk ska få komma till tals på sajten och ge en annan bild än de traditionella medierna av gräsrötternas aktioner.

sweden.indymedia.org

(på svenska)

Kritisk nättidning

EU-kritisk nättidning som bevakar det senaste från EU. Nyheter, reportage, debatt och nyhetsbrev.

www.euobserver.com

Folklig festival

Debatt, musik, teater, konst, seminarium, körsång, film och propaganda. På sajten kan du följa festivalen dag för dag - eller själv bli skribent.

www.forumgoteborg.org

(på svenska)

B-Usch!

George W Bush - USA:s mest hånade president genom tiderna, om han nu lyckas bräcka Clinton... Bush Watch följer hans minsta steg och är en av alla sajter som driver hejdlöst med honom - elakt och roligt.

www.bushwatch.com

EU-parlamentet

Parlamentets informationskontor berättar om vilka som egentligen representerar oss i Bryssel och Strasbourg.

www.europarl.se

(på svenska)

EU-kommissionen

Här hittar du Margot Wallström och alla de andra kommissionärerna. Dessutom de aktuella frågor som diskuteras, till exempel strategin om en hållbar utveckling som kommer få stort utrymme i Göteborg.

europa.eu.int/comm

Åsa Erlandson

Publicerad: