Nya detaljer om skräckföräldrarna: Utsatte barnen för långvarig tortyr

NYHETER

Bestraffningar, misshandel, svält och övergrepp.

Nu kommer fler skrämmande detaljer om livet för barnen som hölls fängslade av sina föräldrar i huset i Perris, Kalifornien.

– Förtrycket verkar ha blivit värre med tiden. Det som började med negligering blev allvarlig, omfattande och långvarig tortyr, säger åklagaren Mike Hestrin.

Dottern som slog larm till polisen hade planerat sin flykt i två år.

När polisen tog sig in i villan vid en återvändsgränd i staden Perris nära Los Angeles på söndagen möttes de av mardrömslika scener. Flera av de 13 barnen var fastkedjade vid sina sängar. Minst två av dem ska dock ha släppts fria kort innan patrullen kom till platsen.

1 av 7 | Foto: REX
Familjen Turpin.

Spår av avföring tyder på att barnen inte haft tillgång till toalett, enligt utredarna. Polisen beskriver stanken i huset som fruktansvärd.

Föräldrarna David och Louise Turpin, 56 respektive 49 år gamla, greps. Under torsdagen blev de formellt anklagade för flera fall av tortyr, barnövergrepp och olaga frihetsberövande.

Fick duscha en gång per år

Paret misstänks ha hållit sina 13 barn fångna i huset i flera år. I långa perioder ska barnen ha varit fastkedjade vid sina sängar. De ska ha fått så lite mat att de stannat i växten och fått mentala funktionsnedsättningar. Själva ska dock föräldrarna ha haft en god kosthållning. Paret misstänks ha plågat barnen genom att ställa fram äpple- och pumpapajer som de inte fick äta av.

Enligt åklagaren Mike Hestrin tilläts barnen bara duscha en gång per år. De ska aldrig ha varit hos tandläkaren, och det senaste läkarbesöket genomfördes för fyra år sedan. Flera av barnen ska ha levt så isolerat att de inte visste vad polis eller medicin var för något.

– Förtrycket verkar ha blivit värre med tiden. Det som började med negligering blev allvarlig, omfattande och långvarig tortyr, säger åklagaren, enligt flera amerikanska medier.

Louise och David Turpin ska ha bestraffat barnen med sparkar, slag och strypgrepp när de ansåg att de betett sig illa.

”Såg ut som vampyrer”

Trots att sammanhållningen i grannskapet beskrivs som god lyckades föräldrarna hålla mardrömmen i skräckhuset hemlig för omgivningen. Barnen vistades sällan ute på tomten. Polisen uppger att familjen verkar ha varit mest aktiv nattetid. En granne som sett barnen beskriver att de var så bleka och magra att de liknande vampyrer.

I helgen lyckades ett av barnen, en 17-årig flicka, ta sig ut och slå larm till polisen. Tillsammans med sina syskon ska hon ha planerat flykten i två år.

När makarna Turpin framträdde i rätten under torsdagen nekade de till brott. Om de döms kan straffet bli livstids fängelse.

Dagens tre toppnyheter 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott