Hot riktat mot Malmö universitet

NYHETER

Malmö universitet har tagit emot ett hot som betraktas som allvarligt.

Universitetet har aktiverat sin krisledningsgrupp och håller stängt på måndag.

– Det är en självklarhet att vi sätter studenters och medarbetares säkerhet i främsta rummet, säger rektor Kerstin Tham på universitets hemsida.

Hotet kom via mejl. Universitetet vill inte gå in på detaljer om vad som står där. Men polisen bekräftar dock att man fått in en polisanmälan.

– Vi har upprättat en anmälan om grovt olaga hot mot grupp, det är en anmälan som gäller en händelse från den 29 december här i förra veckan, brottet ska bestå i att en okänd gärningsperson via mejl skickat hot till Malmö högskola, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen, till P4 Malmöhus.

Enligt radiokanalen har universitetet aktiverat sin krisledningsgrupp.

Ledningen för Malmös universitet uppmanar medarbetare och studenter att arbeta hemma måndagen den 8 januari.

– Jag anser att det är viktigt att informera om detta och har beslutat att hålla stängt under måndagen, säger rektor Kerstin Tham på universitets hemsida.

– Det är en självklarhet att vi sätter studenters och medarbetares säkerhet i främsta rummet.

Tentamenstillfällen på måndag flyttas till annan dag samma vecka. Studenter uppmanas att ta kontakt med kursansvarig för information om undervisning. Universitetsbiblioteket är öppet som vanligt, men säkerhetsåtgärder har vidtagits.

– Eftersom det är svårt att bedöma den exakta trovärdigheten har rektor fattat beslut att vi stänger den åttonde januari då det enligt mejlet skulle inträffa något mot lärosätet, säger Per M Eriksson, kommunikatör på Malmö universitet, till TT.

Dagens fem rubriker – nyheterna du inte får missa 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM