Turist ramlade ner i ravin – satt fast i sex dygn

Av: Wilma Eliasson

Publicerad:
Uppdaterad:

AUSTRALIEN: Sex dygn. Så länge satt turisten Joohee Han fast i en djup ravin. På den sjunde dagen hörde förbipasserande hennes rop på hjälp och hon kunde räddas med hjälp av en helikopter.

– Vi fann henne vid liv, hon var dock mycket uttorkad, berättar Steve Kersley vid Queenslandpolisen.

Det var under en klättringstur i Queensland som sydkoreanska Joohee Han, 25, trampade snett och föll ner i en ravin – så djup att hon inte lyckades ta sig upp.

För att överleva drack hon vatten från ett vattenfall och svepte in sig i en regnrock om natten. Under sex dygn satt hon fast nere i ravinen och det var först under den sjunde dagen som andra turister hörde hennes rop på hjälp och slog larm.

1 av 4

”Skickade ett team för att spåra ropen”

Under söndagen drog den australiensiska polisen igång en räddningsinsats och lyckades få upp Joohee Han med hjälp av en helikopter, det här rapporterar nyhetsbyrån AP.

– Vi fick information i morse om att det varit skrik på platsen under lördagen. Därför skickade vi dit ett team för att spåra ropen. Lyckligtvis fann vi henne levande, hon var dock mycket uttorkad, berättar Steve Kersley vid Queenslandpolisen.

Mår bra efter omständigheterna

Han är imponerad av att Joohee Han lyckats överleva så pass länge i ravinen. Sex dygn är en lång tid om man inte har några erfarenheter av området, säger Steve Kersley till AP.

– Hon har gjort ett bra jobb.

Joohee Han fördes efter räddningsinsatsen till sjukhuset i staden Tully där hon nu vårdas för mindre skador. En vän berättar att Joohee Han, efter omständigheterna, mår bra. Hon ska dock ha slagit ut flera tänder i fallet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN