Jakobsberg

Öppnade eld in i restaurang – 17-åring skadad

Av: 

John Granlund

Richard Aschberg

Hans Österman

NYHETER

En 17-årig pojke skottskadades i Jakobsberg när en gärningsman öppnade eld från ett fordon – rakt in i en restaurang med flera gäster.

Tidigare under kvällen avvisades flera personer från restaurangen och nu utreder polisen om det har något koppling till skottlossningen.

Polisen fick larmet klockan 21.51 på lördagskvällen.

– Vi fick flertalet samtal om ljud som beskrivs som skott i Jakobsberg. Polis på plats anträffade en skottskadad person, sa Towe Hägg på polisens regionledningscentral i Stockholm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet satt gärningsmannen i en svart skåpbil när han öppnade eld. Skåpbilen söks nu av polisen.

– Plötsligt hördes en massa skrik, skott och smällar. Folk hade panik och började springa till höger och vänster. Några hoppade ut genom fönstren, säger ett vittne.

Fönsterglas krossades både av människor som försökte fly och skotten som avlossades.

– Någon sköt alltså helt vilt utifrån och in i restaurangen. Skotten ekade efter varandra rätt snabbt så det lät som ett automatvapen, säger vittnet.

En 17-åring inne i restaurangen träffades i armen och fördes till sjukhus. Hans skador är inte livshotande – men enligt polisen kunde fler ha träffats.

– Det är mer än ett skott som har avlossats och det finns uppgifter om automatvapen. Vad som helst kunde ha hänt, säger Lennart Pettersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Tidigare under kvällen hade flera gäster avvisats från restaurangen. Nu utreder polisen om det kan ha varit motivet bakom skjutningen.

– Man har avvisat folk från restaurangen, men deras inblandning är inte bekräftad. Det är en uppgift vi kollar upp, säger Lennart Pettersson.

Händelsen utreds som försök till mord. Ingen hade under söndagsmorgonen gripits eller hämtats till förhör.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Jakobsberg

ÄMNEN I ARTIKELN

Jakobsberg

Våldsbrott