Polisen om 25-åringen: ”Förväntar oss inte att hitta henne vid liv”

Publicerad 2022-10-18

Tio dagar har gått sedan den 25-åriga kvinnan försvann i Timrå.

Polisen förväntar sig inte längre att hitta henne vid liv.

– Det är en bedömning som gjorts utifrån utredningen och fynden som gjorts, plus den tid som har gått, säger Peter Wikberg, tf presstalesperson på polisen.

Under tisdagen häktades den man i 45-årsåldern som är på sannolika skäl misstänkt för människorov och mord efter att en 25-årig kvinna försvunnit från Timrå.

Kvinnan försvann den 8 oktober och sedan dess har polisen lagt ner stora resurser på att söka efter henne.

Polisen meddelar nu att man inte längre förväntar sig att hitta den försvunna kvinnan vid liv.

– Det är en bedömning som gjorts utifrån utredningen och fynden som gjorts, plus den tid som har gått, säger Peter Wikberg, operativ koordinator i polisområde Västernorrland som har blivit tillförordnat presstalesperson i ärendet.

Helikopter kopplas in

Under helgen och i början av veckan har polisen sökt efter kvinnan med hjälp av kriminaltekniker, dykare, drönare och hundförare.

Sökarbetet fortsätter under veckan.

– Vi söker fortfarande med patruller. I dag har även en helikopter från Stockholm anslutit i sökarbetet, säger Peter Wikberg.

Peter Wikberg ser positivt på att den misstänkte mannen häktas.

– Jag kan bara konstatera att jag är positivt inställd till att han har blivit häktad för de gärningar som förts fram, säger han.

Mannen som häktades under tisdagen är inte känd av polisen sedan tidigare. Polisen har tidigare sagt att mannen och den försvunna kvinnan är bekanta med varandra sedan tidigare.

Polisen söker igenom en sjö på söndagen.

Följ ämnen i artikeln