Stökigt när Kristersson höll frågestund

TT

Publicerad 2023-11-21

Statsminister Ulf Kristersson (M) och finansminister Elisabeth Svantesson (M) under ett besök hos Tullverket Göteborgs hamn på tisdagen.

Statsminister Ulf Kristerssons (M) frågestund i Göteborg avbröts av burop och kritiska ord från propalestinska demonstranter, rapporterar Göteborgs-Posten och SVT Nyheter Väst.

”Du har blod på dina händer”, var ett av budskapen som riktades mot statsministern.

Kristersson var på Pusterviksbaren för en politisk frågestund, marknadsförd som en informell afterwork, tillsammans med Elisabeth Svantesson (M).

Utanför, på Järntorget, hade omkring 200 personer samlats för en propalestinsk manifestation. Inne i lokalen rapporteras åtta personer ha blivit avlägsnade av polis för att ha stört ordningen.

”När vi träffades i kväll tillsammans med några hundra göteborgare, så förstördes hela mötet av en gormande och gapande grupp människor, som vägrade respektera alla de andra som hade kommit dit för att ställa sina frågor”, skriver Kristersson på Facebook.

Enligt både GP och SVT avbröt Kristersson sin frågestund i förtid på grund av stöket, efter en halvtimme. Till SVT säger en av statsministerns pressekreterare att mötets inte hade någon bestämd sluttid.

”Vår demokratiska kultur är viktig för oss och vi kommer aldrig acceptera att gatans parlament tar över. Vi böjer oss inte för aggressiva gaphalsar”, skriver Kristersson.

En liknande frågestund i Malmö i september avbröts efter det att klimataktivister stört arrangemanget.