Göteborgare uppmanas koka vatten efter läcka

NYHETER

Under tisdagskvällen var flera hushåll i stora delar av Göteborg utan vatten efter en vattenläcka på en ledning vid vattenverket i Alelyckan.

Nu uppmanas boende i Bergsjön, Eriksbo, Gunnilse och Bergum att koka vatten av säkerhetsskäl.

– Vi har inga indikationer på att det är farligt, säger Anne Lundgren, kommunikatör vid Göteborgs stad till GP.

Problemen som uppstod efter en stor vattenläcka på en ledning vid vattenverket i Alelyckan upptäcktes vid 17-tiden på tisdagen.

Flera hushåll i stora delar av Göteborg var utan vatten under flera timmar.

Först vid 23-tiden började vattnet komma tillbaka, men boende i Bergsjön, Eriksbo, Gunnilse och Bergum uppmanas av säkerhetsskäl att koka vattnet innan användning.

”Inte farligt”

– Vi har inga indikationer på att det är farligt. Det är en ren säkerhetsåtgärd, det har varit så låga nivåer och då vill vi ta vattenprover och få dem godkända innan vi säger att folk kan dricka vattnet igen, säger Anne Lundgren, kommunikatör vid Göteborgs stad till GP.

Göteborgs stad har ställt upp vattentankar med dricksvatten vid flera ställen, bland annat vid Rymdtorget i Bergsjön och på Kortedala Torg. 

Samtidigt uppmanas göteborgarna att spara på vattnet då det är brist.

Missfärgat vatten

Många har även hört av sig om att vattnet är missfärgat, vilket enligt Göteborgs stad beror på att det finns järn i vattnet.

– Men det är inte farligt att dricka, det kommer med största sannolikhet vara missfärgat även under morgondagen, säger Anne Lundgren till GP.