”Trump bråkar med fel kvinna”

NYHETER

Donald Trump fortsätter ordkriget mot kongressledamoten Frederica Wilson – och kallar henne ”tokig” på Twitter.

Nu höjs röster om att presidenten är ute på djupt vatten.

– Trump bråkar med fel kvinna, säger Benjamin Crump, advokat och vän till Wilson, till Politico.

1 av 2 | Foto: Joe Skipper/Getty
Demokraten och Floridapolitikern Frederica Wilson, 74.

Demokraten och Floridapolitikern Frederica Wilson, 74, har kritiserat den tre år yngre Donald Trump för att ha varit okänslig mot änkan till soldaten La David Johnson, 25. Han stupade tillsammans med tre andra amerikanska elitsoldater i ett bakhåll i västafrikanska Niger den 4 oktober.

När Trump ringde för att framföra sina kondoleanser till tvåbarnsmamman Myeshia Johnson ska han ha sagt att den döde maken ”visste vad han gav sig in på”.

Det fick Frederica Wilson, som är nära vän till La David Johnson och hans familj, att gå i taket. Hon befann sig i samma bil som änkan vid telefonsamtalet.

– Det är något du kan säga i en konversation, men så säger man inte till en sörjande änka. Det är så okänsligt, sa Wilson till en lokal tv-station.

Sedan dess har hon och Donald Trump legat i luven på varandra. På lördagen gick han till ny attack.

”Jag hoppas att ’fake news media’ fortsätter att prata om tokiga kongresskvinnan Wilson som, i egenskap av förtroendevald, dödar det Demokratiska partiet!” skriver han på Twitter.

Vita huset har inte förnekat att Trump uttryckte sig som han gjorde.

Glittrande cowboyhattar

Frederica Wilson – som sticker ut i sina färgglada kläder och glittrande cowboyhattar – kämpar för USA:s afroamerikanska minoritet och medborgarrättsfrågor.

Johnson-fallet är djupt personligt. I sin ungdom fick La David Johnson hjälp av en av Wilsons välgörenhetssatsningar att komma bort från Miamis stökigare gator, skriver Politico.

– Svarta män är måltavlor. Systemet har siktet inställt rakt mot våra ryggar och Frederica Wilson har dedikerat sitt liv för att blottlägga det, säger advokaten Benjamin Crump, som jobbat tillsammans med kongressledamoten.

Crump beskriver henne som frispråkig och handlingskraftig – och han tror att Donald Trump gapar efter lite för mycket.

– Hon kommer inte att vara tyst … Trump bråkar med fel kvinna, säger han till Politico.

”Kommer att gå i clinch”

Sergeant Johnson begravdes på lördagen i Cooper City i Florida.

Många frågor återstår kring bakhållet i Niger. Fyra amerikaner och fyra nigerer dödades när ett 50-tal IS-kopplade extremister anföll. La David Johnsons kropp hittades på ett annat ställe än de andra döda amerikanerna, först 48 timmar senare.

– Var han kidnappad? Vilse? Vad hände? Varför visste vi inte var han var? har Frederica Wilson frågat sig.

Den republikanske politikern Ileana Ros-Lehtinen, som kritiserat Trump för att ha dröjt med att kommentera Niger-händelsen, håller med Benjamin Crump om att Wilson inte gärna backar.

– Hon kommer att gå i clinch med president Trump och vem vet vem som kommer att sluta tweeta och tala först, säger hon till Politico.

– Jag skulle inte satsa emot henne.

Fem kontroversiella Trump-tweets vi minns 00:44
ARTIKELN HANDLAR OM