Parkering svämmade över – 12 bilar i vatten

NYHETER

Mycket regn på kort tid har skapat översvämningsproblem i Nol, Ale kommun. Parkeringen på Folketshusvägen bredvid skola och vårdcentral vattenfylldes helt under tisdagsmorgonen.

– Det ligger ett regnområde där just nu som kommer att ligga över Västra Götaland under dagen men det ska inte vara några extrem mängder som faller, säger Kristoffer Molarin, meteorolog på Foreca.

Värre väder väntas i norra Skåne, södra Halland och västra Kronoberg där SMHI har utfärdat en klass 1-varning för höga flöden.

Foto: CHRISTER GRÄNDEVIK
Parkeringen i Nol, norr om Kungälv är översvämmad efter den senaste tidens regn.

Tolv bilar finns på den översvämmade parkeringen i Nol, Ale kommun, norr om Kungälv rapporterar Göteborgs-Posten. Det är en parkering på Folkethusvägen, strax intill en skola och vårdcentral som har översvämmats.

Räddningstjänsten är inte inkopplade på ärendet, istället är det kommunens VA-avdelning som hanterar det.

– Det har varit rejält vått men det är inget ärende för oss längre, säger Karl-Gustav Hermansson på Bohus räddningstjänst.

Regnområde över Västra Götaland

Regnmängden är 6 till 7 millimeter sedan midnatt. Inga mängder som borde vålla stora problem menar Foreca-meteorologen Kristoffer Molarin.

– Det ligger ett regnområde där just nu som kommit under natten och kommer ligga över Västra Götaland idag. Men det är inga jättedrastiska mängder.

Längre söderut förväntas dock mer regn. Där finns sedan i söndags en klass 1 varning utfärdad av SMHI med risk för höga flöden. Varningen gäller Halland, norra Skåne och västra Kronobergs län.

Där kommer det att vara skurar som kan tillföra lite mer till höga vattenflöden, men det är inget som kommer vara ihållande, säger Kristoffer Molarin.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ale

Väder

Foreca