Aftonbladet Daily

Så skapades krisen vid Europas gräns

PODD Spelet bakom de nya oroligheterna vid den grekiska gränsen
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Av: 

Marcus Ulvsand

NYHETER

Under de senaste dagarna har bilder från den grekiska gränsen kablats ut över världen - bilder där grekiska styrkor använt militärt våld för att stoppa människor. Bakgrunden är att tiotusentals flyktingar rört sig mot Grekland, efter att Turkiet öppnat gränsen mot Europa, men eftersom Grekland stängt sin gräns har de flesta hamnat i ett ingenmansland mellan länderna.

I dagens avsnitt reder vi ut varför Turkiet öppnat gränsen, och vem som har har ansvar för oroligheterna vid gränsen. Gäst är Wolfgang Hansson, utrikeskommentator på Aftonbladet.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är en daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

ANNONS

Muminmuggen ABC finns nu äntligen i lager! Beställ den hos Cervera.

Extern länk från Cervera

Köp här!


Mer från Aftonbladet Daily

Publisert:

LÄS VIDARE

De slåss om Demokraternas kandidatur

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Daily

Aftonbladet podcast

Grekland

Turkiet