Två flygplan tvingades landa i Malmö

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
Två Bra-flyg tvingades utföra tekniska landningar på Malmö flygplats under lördagen. Planen på bilden har inget med händelsen att göra. Arkivbild.

Inom loppet av 45 minuter tvingades två passagerarflyg landa i Malmö efter motorproblem.

Båda planen var från samma flygbolag, rapporterar Kvällsposten.

Efter tecken på att en av planets fyra motorer inte fungerade som den skulle tvingades ett plan från flygbolaget Bra genomföra en teknisk landning på Malmö flygplats, i Sturup, vid niotiden på lördagsmorgonen.

Planet, som lyft från Landvetters flygplats utanför Göteborg och var på väg mot Grekland, hade 89 passagerare ombord, rapporterar Kvällsposten.

– De har flugit vidare på tre motorer, så det är inga konstigheter kring det, säger Ulrika Matsgård, kommersiell chef på Bra, till tidningen.

Kort därefter tvingades ytterligare ett plan från flygbolaget landa på samma flygplats. Planet, på väg till Kroatien från Göteborg och med 109 passagerare ombord, hade även det störningar på en av sina fyra motorer.

– Det är väldigt olyckligt att det är två flygplan samma dag. Det är svårt att säga vad det finns för samband och vad detta beror på i dagsläget. Det är för tidigt att veta vad det var indikatorer som utlöstes. Men båda planen har kunnat landa enligt normala procedurer, säger Ulrika Matsgård till Kvällsposten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö