Bytte till vegetariskt julbord – kunderna hotar att hoppa av

När Malmöbolaget Telavox beslutade för att bli mer klimatsmarta så blev reaktionerna inte riktigt vad de tänkt sig.

När bolaget meddelande att de skulle införa ett vegetariskt julbord rasade flera kunder.

– En av våra kunder kallade mig för ett vegetariskt-vänster-fikus-hen, säger Filip Johansson, Telavox HR-chef, till Dagens Industri.

Telefoniföretaget Telavox som är placerade i Malmö beslutade sig för att göra fler klimatsmarta val. Att slopa kött på sina interna engagemang blev ett steg i en mer klimatsmart riktning.

”Vi vill leva i ett samhälle som är hållbart för allt liv på jorden. För oss är det självklart som företag att proaktivt försöka bidra till det”, förklarar Kim Wictorin som är PR- och pressansvarig på Telavox.

Bland annat beslutade företaget att byta ut det traditionella julbordet till ett vegetariskt julbord. Något som väckte starka reaktioner bland företagets kunder.

– En av våra kunder kallade mig för ett vegetariskt-vänster-fikus-hen, säger Filip Johansson, Telavox HR-chef, till Dagens Industri.

”Står fast vid klimatsmart julbord”

Företaget anklagades för skuldbeläggning, och några kunder gick så långt att de ville säga upp sin tjänst.

”Vi var väldigt förvånade över de starka reaktioner vi fick i början på en sådan här liten insats. Vi ville bara slutar servera kött på våra interna evenemang för att minska vår klimatpåverkan, tanken var inte att göra något politiskt ställningstagande”, skriver Wictorin.

Samtidigt så har många också stöttat företagets beslut enligt Wictorin. Och trots några sura miner så kommer företaget inte backa när det kommer till vad som serveras på företagets interna julfirande.

”Vi står fast vid ett klimatsmart julbord”, säger Kim Wictorin.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN