Mor och dotter startar queer-onsdagar: ”Släpp dina hämningar”

avJasmin Lindberg

Från och med nu kommer Rågsveds krog i Stockholm att vara regnbågsfärgad.

Mor och dotter, Nathalie och Agata, kickar igång queer-onsdagar.

– Du ska släppa dina hämningar och sjunga med dina vänner och få glädjerus, säger Nathalie Slagestrand.

Nathalie Slagestrand , 28, har sedan åtta år tillbaka drivit Rågsveds Krog i Stockholm tillsammans med sin mamma Agata Siewruk. Deras krog är känd för glada karaokekväller och för att sprida bra stämning.

Rågsveds krog har flera år i rad haft temaveckor i samband med Pridefestivalen, men efter mycket efterfrågan ska de nu ta steget längre. Från och med den 20 november klär krogen onsdagarna i regnbågsfärger. Det nya initiativet kallas för ”Queer Wednesdays” och riktar sig specifikt till hbtq-communityt, något som tidningen Mitt i rapporterat om.

– De här kvällarna är riktade till alla, men vi hoppas på att det sprider sig extra mycket inom queer-kretsarna, säger Nathalie Slagestrand.

1 av 8 | Foto: Privat

”Såg trakasseriet som ett tecken”

Initiativet till att införa ”Queer Wednesdays” har funnits i ägarnas tankar sedan i våras, men för tre veckor sedan hände något som fick dem att sätta bollen i rullning. En av besökarna på krogen blev trakasserad på grund av sin sexuella läggning och utseende.

– Då kände vi att vi behövde sätta ner foten. Nu måste vi göra någonting för att markera att det inte okej. Då bestämde vi oss för att göra onsdagarna tillgängliga för alla, berättar Nathalie och tillägger:

Krogägaren Nathalie berättar att många hbtq-vänliga klubbar och evenemang har stängts och därför tycker hon att det ska bli extra roligt att queer-onsdagarna blir till verklighet.

– Vi vill visa vårt stöd och göra vad vi kan göra. Du ska släppa dina hämningar och sjunga med dina vänner och få glädjerus, säger Nathalie Slagestrand.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rågsved

Sexualitet

Hbtq

Stockholm

Folk