Samsung

Surfplattan fattade eld – bara centimetrar från sovande 11-åring

Av: 

Nicole Gustafsson

NYHETER

En 11-årig pojke vakande av att hans rum var fyllt med svart rök. När han kollade ner i sängen upptäcker han att hans surfplatta fattat eld – och bränt hål på madrassen.

Det var på torsdagsmorgonen som en 11-årig pojke från Manchester i England vaknade av att hans rum var fullt av svart rök. När pojken kollade ner i sängen upptäcker han att hans surfplatta från Samsung brinner, något Manchester Evening News var först med att rapportera om.

Surfplattan låg bara några centimeter från den sovande pojken och laddades med original-laddaren från Samsung enligt tidningen. Som tur är lyckades pojken ta sig ut från rummet och varna resten av familjen.

Surfplattan började brinna i pojkens säng när han låg och sov.
Surfplattan började brinna i pojkens säng när han låg och sov.

Ladda mobil och surfplatta på säkra ytor

Efter incidenten har den lokala brandkåren gått ut med en varning där de uppmanar allmänheten att aldrig lämna saker på ytor som kan fatta eld.

– Den här familjen blivit chockade över vad som har hänt och det tjänar som en stark påminnelse att inte lämna föremål som laddar material som kan fatta eld när det är varmt, säger brandmannen Brad Robins till tidningen.

I ett uttalande säger brandkåren att det var tur att branden inte spred sig vidare och att ingen i familjen skadade sig. De vill även uppmana allmänheten att tänka på var de laddar sina elektroniska produkter.

– Tänk på att alltid lägga mobiler och läsplattor på en säker yta när de laddas, säger Brandmannen Brad Robins.

ANNONS

Mumindagen är här! Fira det med att köpa den populära muminmuggen Fiske!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sallmas mobil började brinna i fickan: ”Rök överallt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Samsung

Läsplatta