Brand i kedjehuslänga – två villor helt övertända

Av: Christoffer Nilsson, Hans Österman

Publicerad:
Uppdaterad:

Två villor i Huddinge övertändes i den våldsamma branden.

– Den började på en altan och spred sig väldigt fort, säger Emil Ringh, informationsbefäl vid räddningstjänsten.

Polisen utreder om branden kan ha börjat i samband med grillning.

En storbrand bröt ut i en kedjehuslänga i Sörskogen i Huddinge vid 20-tiden på fredagskvällen. Den spred sig i sidled från en villa till en annan, men räddningstjänsten dementerade under kvällen de första uppgifterna om att även en tredje villa blivit antänd.

– Det är två villor som brinner. Branden är fortfarande inte under kontroll, men vi har en stor styrka på plats för att förhindra att den sprider sig, sa Emil Ringh vid Södertörns brandförsvarsförbund vid 22-tiden.

Omkring 45 brandmän från sex stationer jobbade som mest på platsen. Längan består av 16 sammanbyggda villor med garage, enligt räddningstjänsten.

1 av 2 | Foto: Läsarbild
Här rasar elden i Huddinge.

– Den information vi fick från inringaren är att branden började på en altan. Elden har spridit sig väldigt fort. När vi kom fram brann det med kraftiga lågor och vi fick fokusera på utvändig släckning.

En person fördes till sjukhus med lättare skador, uppger räddningstjänsten.

– De boende i de två direkt drabbade husen har hunnit ut. Resten har spontanevakuerat eller utrymts efter beslut på plats, säger Emil Ringh.

Polisen skickade åtta patruller för att biträda räddningstjänsten under släckningsinsatsen. En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet är inledd.

Polisen utreder om branden kan ha startat i samband med grillning.

– Det finns uppgifter om att det funnits en grill på altanen, men det är för tidigt att säga om det är så, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

Efter midnatt hade brandkåren undanröjt den akuta spridningsrisken och fått branden under kontroll. 10–15 man beräknades stanna kvar för eftersläckning och bevakning under morgonen och förmiddagen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN