Nu väntar ännu ett brittiskt kungabröllop

Prinsessan Beatrice förlovar sig med italiensk miljonär

Av: Benjamin Ekroth

Publicerad:
Uppdaterad:

Det stundar åter kungligt bröllop i Storbritannien.

Den här gången är det prinsessan Beatrice som förlovat sig med en italiensk fastighetsmiljonär.

De gifter sig till våren.

Förlovningen mellan prinsessan Beatrice, 31, och den italienske fastighetsmiljonären Edoardo Mapelli Mozzi, 34, tillkännagavs i går. 

I ett uttalande berättade paret hur glada de är över att få tillbringa framtiden tillsammans.

– Vi delar så många intressen och värderingar och vet att detta gör oss väl rustade för de kommande åren, fulla av kärlek och lycka, hette det.

Paret uttalade sig på skilda håll i sociala medier. Beatrice twittrade om sin lycka. ”Edo”, som han kallas i brittiska medier, skrev ”Du kommer aldrig vara ensam, min älskade. Mitt hjärta är ditt hem”, på Instagram.

1 av 3 | Foto: Buckingham Palace /AP
Edoardo Mapelli Mozzi, 34, och prinsessan Beatrice har tillkännagett sin förlovning. Den italienske fastighetsmiljonären designade själv förlovningsringen som ska ha kostat 1,2 miljoner kronor

Ring för 1,2 miljoner

Brudens föräldrar, Sarah Ferguson och prins Andrew, hälsade att de är mycket glada över förlovningen och att de sett hur Beatrices och ”Edos” förhållande utvecklats.

– Vi är lyckliga föräldrar till en underbar dotter som har hittat sin kärlek och partner i en helt hängiven vän och lojal ung man, sa de enligt BBC.

Förlovningsringen ska Edo själv ha designat tillsammans med smycke­designern Shaun Leane. ­Enligt Daily Mail pryds ringen av en diamant på 3,5 karat och ska ha kostat 1,2 miljoner kronor.

Har en treårig son

Beatrice och Edo har känt varandra i flera år men bara varit ett par i två, enligt BBC:s hovexpert. Beatrice var tidigare tillsammans med affärsmannen Dave Clark i tio år, fram till 2016. Edoardo var tidigare för­lovad med amerikanska ­arkitekten Dara Huang som han även har en treårig son med.

Beatrice är nummer nio
i den brittiska tronföljden och barnbarn till drottning Elizabeth. Prinsarna William och Harry är hennes ­kusiner. Beatrice och hennes lillasyster Eugenie, som gifte sig förra året, var länge ”it-girls” i brittiskt uteliv. Båda systrarna blev om­talade för sina modiga hattval vid prins Williams och Kate Middletons bröllop 2011.

Publicerad:

LÄS VIDARE