Kongressen fördömer Trumps Syrien-beslut

Av:  TT-Reuters

Talmannen i USA:s representanthus, demokraten Nancy Pelosi, under tisdagen.
Talmannen i USA:s representanthus, demokraten Nancy Pelosi, under tisdagen.

Demokrater och republikaner i USA:s kongress har gått samman i ett fördömande av president Donald Trump beslut om att dra tillbaka amerikansk militär från Syrien.

– Det kaos och den osäkerhet som har skapats i Syrien sedan president Trumps beslut kräver klokt ledarskap från kongressen (för att reda ut), sade Demokraternas ledare i senaten, Chuck Schumer på en pressträff tillsammans med representanthusets talman, partikamraten Nancy Pelosi

– Vi har alltid hävdat att, medan de sannerligen behövs, så är enbart sanktioner otillräckligt för att hindra den humanitära katastrofen, sade Pelosi.

Det demokratdominerade representanthuset röstade om resolutionen på onsdagen och resultatet blev 354 röster för och 60 emot när många republikaner gick på den demokratiska linjen.

Demokraterna stöds av bland andra Mike McCaul, Republikanernas mest seniore ledamot i representanthusets utrikeskommitté, som tidigare kritiserat Trumps agerande.

Trump aviserade i måndags sanktioner mot Turkiet, vilka omedelbart kritiserades av kongressen för att vara för milda. Enligt Vita huset kan fler sanktioner följa om Turkiet inte avbryter sin insats i Syrien. Hittills har sanktionerna inte fått Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att backa.

PODD Turkiets invasion i Syrien - detta kan ske

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Wolfgang Hansson om den eskalerande konflikten i Syrien.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE