Prins Oscars plastprotest – tvärnitar för att plocka upp skräp

Prins Oscar säger också nej till plast i naturen. Kungahuset har publicerat ett klipp på Instagram där man kan se lillprinsen tvärnita sin cykel under en promenad när han upptäcker att det ligger plast på marken.

– Plast! Plast i naturen! skriker han.

Nedskräpning i naturen är något många reagerar starkt på. På många platser i landet har barn engagerat sig för att samla skräp och kasta det i soptunnan, där det hör hemma. Prins Oscar verkar också ha blivit inspirerad och i ett klipp som kungahuset nyligen publicerat på Instagram kan man se hur engagerad lillprinsen är.

Videon är filmad av kronprinsessan Victoria under en privat promenad med familjen. I klippet kan man se prins Oscar, 3, åka i full fart på sin lilla cykel. Plötsligt tvärbromsar han när han får syn på skräp på marken.

– Plast i naturen, plast i naturen! skriker han.

Kronprinsessparet har svårt att hålla sig för skratt åt lillprinsens entusiasm.

Inlägget är taggat med hashtaggen #hållsverigerent och i bildtexten står det ”Prins Oscar säger också nej till plast i naturen!”.

Kungafamiljen är engagerad i miljöfrågor

Kungafamiljen är sedan tidigare engagerad i miljöfrågor. Den 21 september var det World Cleanup Day, som är en dag till för att uppmärksamma hur mycket skräp som slängs i naturen. Både kronprinsessan och Estelle, 7, var på plats och plockade skräp. Förra veckan deltog kronprinsessan också i klimatkonferensen ”Arctic Circle” på Island, som handlade om Arktis.

– Vi plockar ganska mycket skräp i vår familj, berättade kronprinsessan Victoria för TV4, som följt med dem ut i skogen.


PODD Därför är Madeleine vinnaren

I podden Kungligt med Jenny och Sara pratar vi om det svenska kungahuset och allt som händer bakom kulisserna.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE