Surahammar

Par vann 7,2 miljoner kronor på 30 år gammal lottorad

Av: 

Sandra Killgren

NYHETER

Skam den som ger sig. Efter att de lämnat in samma rader i snart 30 år vann ett par i Surahammar 7,2 miljoner kronor under lördagens lottodragning.

– När det sista numret 15 drogs visste jag ingenting kändes det som och jag blev helt iskall, säger vinnaren till Svenska spel.

Över sex miljoner inlämnade rader krigade om jackpoten på 7 291 110 kronor i lördags. Men när samtliga sju lottobollar dragits var det bara en rad som prickat in alla rätt.

Mångmiljonraden fanns med på ett spel inlämnat online för 100 kronor, inklusive en tia på Joker, och tillhörde en 60-åriga kvinna, och hennes man, från Surahammar.

– Det här är fantastiskt kul. Vi har spelat samma rader i snart 30 år och man har alltid gått och hoppats på att vinna en storvinst. Men så här många miljoner har aldrig slagit en att vi skulle kunna vinna, säger kvinnan till Svenska spel.

”Kändes helt galet”

Att det skulle utspela sig ett miljondrama var inget som kvinnan räknat med när hon satte sig ner och började rätta den välbekanta raden.

Men när de första två numren klingade välbekant blev det genast mer intressant. När boll tre, fyra och fem också gick in kom nerverna. Sedan drogs nummer 15 och hon ”helt iskall”.

– Jag rusade in till min man som var i köket och bad honom rätta. Det kändes helt galet och jag var ganska uppspelt och nervös, säger kvinnan och fortsätter:

– Men maken tog det lugnt och tyckte vi skulle ta en sak i taget och lugna oss. ”Vi ser om det stämmer när pengarna sitter på banken” var hans kommentar.

”Inte bli för upphetsad”

Det slutade med att kvinnan själv tog kontakt med Svenska spel. På söndagskvällen bekräftade spelbolaget att hon och mannen blivit miljonärer.

– Jag kände att vi måste ringa för att kontrollera allt och nu vet vi att allt stämmer. Vilken känsla det här är, man är som i en positiv chock.

Kortsiktigt ska vinnarparet fira genom skåla i Italienskt bubbel. Långsiktigt kan vinsten innebära att de nyblivna miljonärerna går i pension tidigare än tänkt.

– Men samtidigt gäller det att stå med fötterna på jorden och inte bli för upphetsad, säger kvinnan till spelbolaget och fortsätter:

– Tanken som far uppe i huvudet är att nu kan vi lösa lån och samtidigt göra saker vi verkligen velat utan att behöva räkna och spara pengar. Resor och annat roligt blir mer möjliga.

ANNONS

Ellos STORA sommarrea är igång! Upp till 30% på dyraste varan!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

LÄS VIDARE

Kvinnorna vann miljoner – slutade i katastrof

ÄMNEN I ARTIKELN

Surahammar

Spel

Pension

Resor

Lotto

Svenska Spel