Trängsel på Rinkebys t-banestation – rulltrapporna avstängda

Av: Olivia Svenson

Publicerad:
Uppdaterad:
Rulltrapporna i Rulltrapporna på Rinkebys tunnelbanestation är ur funktion. Bilden är tagen på en annan plats.
Foto: TT NYHETSBYRAN
Rulltrapporna i Rulltrapporna på Rinkebys tunnelbanestation är ur funktion. Bilden är tagen på en annan plats.

Rulltrapporna på Rinkebys tunnelbanestation är ur funktion, vilket gör att resenärerna måste tränga ihop sig i den enda hissen.

– Det här är inte bra för smittorisken, säger Rinkebybon Najib Elmellouki.

När Najib Elmellouki skulle ta sig hem från jobbet i förrgår var båda rulltrapporna upp från Rinkebys tunnelbanestation avstängda.

Folk hänvisades till den enda hissen, där det bildats lång kö.

– Gamlingar och unga trängs vid hissen, står tätt tillsammans. En massa människor ihop och det är inte bra för smittorisken, säger Najib Elmellouki, som direkt ringde till SL för att få besked.

Foto: PRIVAT
Najib Elmellouki.

– De sa att de inte ska reparera rulltrapporna förrän den första juni. Det är inte bra. Sådana här grejer är väldigt viktiga, en massa människor kan hinna smittas.

– De gav mig rådet att gå av vid en annan station, till exempel Tensta, och sedan ta bussen. Men då blir det ju ännu värre. Jag åker tunnelbana varje dag just för att undvika bussen, säger Najib Elmellouki, som jobbar på Danderyds sjukhus.

Enligt SL har den ena rulltrappan som går uppåt varit avstängd i hela nio månader, eftersom man väntar på reservdelar.

– Den andra är just nu avstängd av säkerhetsskäl men vi räknar med att få igång den under eftermiddagen. Vi tar detta på största allvar, säger Andreas Strömberg på SL:s presstjänst, som också vill påpeka att den rulltrappan som leder neråt fortfarande fungerar.

Publicerad:

LÄS VIDARE