Inbjudan blev viral – tusentals dök upp på Rubís femtonårsfest

NYHETER

”Alla är hjärtligt välkomna”, sa Rubís pappa Cresencio i videon.

Men inbjudan till Rubis 15-årsfest fick mer spridning än han kanske tänkt sig.

På måndagen dök drygt 10 000 människor upp för att fira.

Hela 1,3 miljoner människor tackade ja till evenemanget som Rubí Ibarra Garcías pappa bjudit in ”alla” till.

Som tur var dök inte alla gäster upp.

Men runt 10 000 människor kom till familjens ranch i Mexiko för att fira Rubís femtonårsdag på måndagen. Föräldrarnas videoinbjudan hade blivit viral.

Flygbolaget gav rabatt

Ett traditionellt ”quinceañera”-firande är en viktig ceremoni som markerar övergången från barndom till ung kvinna. Och den här gången ville många vara med och fira.

Inbjudan hade spridits till den grad att flygbolaget Interjet erbjudit 30 procent rabatt på flyg till San Luis Potosí i kampanjen ”Ska du gå på Rubís fest?”.

När kalaset började på måndagseftermiddagen lokal tid samlades de tusentals gästerna och ett stort medieuppbåd.

– Vi fick reda på det här genom sociala medier och tänkte "Vi åker dit. Alla är ju bjudna. Vi åker", säger Tania Rodríguez som åkt bil i fem timmar för att vara med på kalaset.
Med sig på festen hade Tania Rodríguez sin make Gonzálo Torres som också kände sig välkommen.
– Med all rapportering om henne känns det som att Rubí är en familjemedlem, sade Torres innan han gick i väg för att leta efter "mer öl".

En person omkom

Festen, som mer antog festivalskepnad, hölls på ett fält i Villa de Guadalupe och det bjöds på musikuppträdanden, fyrverkerier och sponsrad mat. Tidigare på dagen hölls också en hästkapplöpning som en del av firandet. I samband med den uppges en person ha omkommit.
"Två personer tog sig in på tävlingsbanan och blev påsprungna av hästarna. En av dem dog och den andre fördes till sjukhus med brutet ben", enligt ett uttalande från delstaten.
Firandet fortsatte dock trots dödsfallet. Festföremålet Rubí Ibarra rapporteras ha roat sig och dansat med sina vänner iförd en röd klänning.

Föräldrarna: ”Det spårade ur”

– Hej, hur är läget? Vi vill bjuda in er den 26 december till vår dotter Rubí Ibarra Garcías 15-årsfest i La Joya, sade Rubís pappa Cresencio i sin videoinbjudan.

Han berättade om banden som skulle spela på festen och en hästkapplöpning med ett pris på 10 000 pesos, motsvarande nästan 4 500 kronor. ”Alla” är välkomna, sade pappan.

Pappa Crescensio sade i flera medier att situationen har spårat ur. Föräldrarna riktade inbjudan till sina grannar och de lokala invånarna.

– Det betyder inte att vi inte ville bjuda in alla, så klart, men här är våra fester lokala. Det här väntade vi oss inte.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mexiko