Delar av militärflygplanet hittat i Svarta havet

NYHETER

Ett ryskt militärflygplan med 92 personer ombord kraschade på juldagens morgon.

Ingen överlevde.

Nu har delar av flygplanet hittats av räddningsarbetare i Svarta havet, uppger AP.

Tidigt på juldagens morgon lyfte det ryska militärflygplanet från Sotji. Bara två minuter senare kraschade det ner i Svarta havet. Någon timme senare siktades först vrakspillror och därefter kroppar i vattnet.

Ingen av de 92 passagerarna ombord överlevde.

På måndagen har dykare ur räddningsteamet hittat delar av flygplanet i Svarta havet, uppger ryska myndigheter enligt AP. Först rapporterades att flygplanskroppen var återfunnen, men uppgiften rättades i efterhand och korrigerades till att det var just flygplansdelar som hittats.

Sökarbetet fortsätter

Tidigare på måndagen meddelade ryska transportministern Maksim Sokolov att ett tekniskt fel eller misstag från piloten troligen låg bakom kraschen.

Ett omfattande räddningsarbete har pågått sedan militärflygplanet störtade. Hittills har ett tiotal kroppar hittats och i sökarbetet efter andra spår från flygplanet används ett stort antal fartyg, dykare och flygplan, enligt CNN.

”Militärpersonal från det södra militärdistriktet undersöker kusten för att hitta och samla kroppar, skräp från planet och personliga tillhörigheter från passagerare” uppger försvarsdepartementet i ett uttalande.