Charles Manson till sjukhus: ”Allvarligt sjuk”

82-åringen avtjänar för närvarande flera livstidsstraff efter sekten Manson-familjens totalt nio mord.
NYHETER

Sektledaren och den dömde massmördaren Charles Manson har förts till sjukhus, rapporterar nöjessajten TMZ.

Källor uppger för Los Angeles Times att 82-åringen är ”allvarligt sjuk”.

Charles Manson lämnade Corcoran-fängelset i Kalifornien på tisdagen och fördes till ett sjukhus en timmes resa bort. Det rapporterar TMZ. Källor uppger för Los Angeles Times att Manson är ”allvarligt sjuk”.

82-åringen avtjänar för närvarande flera livstidsstraff för sex mord som sekten Manson-familjen utförde år 1969. Bland annat skådespelerskan Sharon Tate, som var gift med filmregissören Roman Polanski och höggravid med deras barn.

Ville starta raskrig

Manson ska inte själv ha utfört morden, men ansågs ha varit konspiratören bakom dem. Enligt åklagarna hade han för avsikt att starta ett raskrig, som han trodde sig ha hört ett dolt budskap om i Beatles-låten ”Helter Skelter”. När sektmedlemmarna lämnade Sharon Tate och Roman Polanskis hem efter morden skrev de ”Pig” i blod på ytterdörren.

Kvällen därpå dödade sekten ett par i en villa i Beverly Hills och skrev (felstavat) ”Healter Skelter” på väggen i blod. Totalt mördade Manson-familjen nio personer och Charles Manson dömdes för stämpling till sju mord.

Dömdes till döden

Charles Manson och flera andra medlemmar av ”familjen” dömdes till döden, men deras straff reviderades när dödsstraffet avskaffades i Kalifornien 1972. Sedan dess har Manson straffats för hundratals regelöverträdelser. Under samma tid har han ansökt om villkorlig frigivning 12 gånger – och nekats samtliga.

Sektledaren var också känd som musiker i Los Angeles tiden före morden och umgicks bland annat med Beach Boys-trummisen Dennis Wilson.