Källor: Ivanka Trump får kontor i Vita huset

NYHETER

NEW YORK. Ivanka Trump rapporteras få ett kontor i Vita huset.

Det ska enligt CNN ligga i delen som annars är reserverad för presidenthustrun.

Det är ytterligare ett tecken på att hon kommer att få någon typ av tjänst när hennes far blir president, skriver amerikanska medier.

Blivande presidentdottern Ivanka Trump, 35, förbereder sig för att börja arbeta i Vita huset i Washington D.C och ska ha fått ett kontor. Det skriver CNN:s reporter Lisa Mirando på Twitter och hänvisar till källor.

Enligt nyhetskanalen ligger kontoret i den del av presidentbyggnaden som vanligtvis är reserverad för presidentens hustru, första damen. Ivanka Trump har särskilt uttryckt sitt intresse för att arbeta med miljöfrågor, men har ännu inte fått någon formell tjänst inom sin fars administration. Hon deltog bland annat i mötet när skådespelaren och miljöaktivisten Leonardo DiCaprio träffade Donald Trump förra veckan.

Uppgifter: Paret letar hus i D.C.

Ivanka Trump är tillsammans med sina bröder Eric, 34, och Donald Jr, 35, vice VD i Trump Organization. När deras far förra veckan meddelade att han skulle lämna företagskoncernen nämnde han bara att sönerna skulle ta över. Det väcker spekulationer om att det finns en annan tjänst i åtanke för Ivanka Trump.

Det har tidigare rapporterats om att Ivanka Trump har börjat att leta hus i Washington D.C. tillsammans med sin make Jared Kushner, 35, enligt CNN förra veckan. I nuläget bor de i New York City tillsammans med sina tre barn. Även Kushner spekuleras få någon slags post i Trumps administration. Båda kvar mycket delaktiga under valkampanjen.

Donald Trumps hustrun Melania Trump, 46, ska i varje fall under våren bo kvar i Trump Tower på Manhattan. Anledningen är att hennes och Donald Trumps son Barron, 10, ska gå klart skolterminen.