Pojke cyklade in i lina – grannen åtalas

Foto: Polisen
Pojken fick ett 15 centimeter långt sår på halsen efter den elektriska linan.
NYHETER

En pojke fick ett 15 centimeter långt sår på halsen när han cyklade in i en elektrisk lina som grannen spänt upp över vägen – nu åtalas grannen, skriver Östgöta Correspondenten.

Barnen i den lilla orten i Motala kommun hade just börjat skolan efter sommarlovet 2015. Pojken var sen till skolbussen och trampade snabbt på sin cykel för att hinna. Han tog den vanliga vägen mellan två hästhagar där barnen ofta gick och cyklade på väg till och från skolan.

Skakade i hela kroppen

Cykeln rullade snabbt längs vägen, men plötsligt tog det smärtsamt stopp. Pojken träffades över halsen av något och kastades bakåt. Han skakade i hela kroppen när han landade på marken.

Det visade sig att den 29-årige grannen som äger hästhagarna hade spänt upp en elektrisk lina över vägen. Det var den som pojken hade cyklat in i med hög hastighet. Pojken lyckades ta sig hem igen och kördes därefter till sjukhuset. Där kunde läkarna konstatera att han fått ett 15 centimeter långt sår över halsen, där den strömförande linan träffat honom.

Vållande till kroppsskada

Händelsen polisanmäldes och pojken berättade i förhör hos polisen att linan han cyklat in i helt saknat märkning. Det framkom även att grannen tidigare sagt till skolbarnen att han ägde vägen och att de inte fick gå där. Den 29-årige grannen åtalas nu misstänkt för vållande till kroppsskada.

Grannen förnekar brottet och menar att han aldrig sagt att barnen inte får gå på vägen. Däremot ska han ha sagt åt dem att inte lämna sina cyklar där. Han säger även att den elektriska linan spänts upp för att koppla ihop elen mellan de två hästhagarna, och att den var utmärkt med vit plast. Enligt åklagaren hade han dock inte märkt ut linan på ett tillräckligt tydligt sätt.

Pojken som cyklat in i linan fick inga allvarliga skador och ärret var inte djupare än att det kunde tvättas och läggas om, skriver Corren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motala

Olyckor

Brott

Skolbarn