Presidentvalet i USA 2020

Aftonbladet möter läsarna i nya USA-liven

Ny liverapportering inför presidentvalet i USA

Av: 

Aftonbladet

NYHETER

Aftonbladet växlar upp bevakningen av det stundande presidentvalet i USA.

Med start på måndag kommer reportern Ebba Thornéus varje dag att svara på läsarnas frågor och rapportera senaste nytt i nya USA-liven.

Den 24 februari började Aftonbladet liverapportera om corona-smittan i Sverige och i världen. Sedan dess har den dagligen samlat en stor publik, oftast omkring en miljon besökare.

– Coronaliven har överträffat våra förväntningar många gånger om. Nu vill vi bygga vidare på den relation vi skapat med våra läsare och fortsätta satsa på inbjudande journalistik, säger Eric Rosén, biträdande redaktör och projektledare för Aftonbladets bevakning av USA-valet.

Nu startar ytterligare en liverapportering, om och inför presidentvalet i USA. Där kommer reportern Ebba Thornéus, tillsammans med bland andra nattreportrarna Johan Edgar och Hans Österman, att rapportera senaste nytt om USA-valet och svara på läsarnas frågor.

– Det kommer att bli svårt men också väldigt roligt och jag känner mig mycket ödmjuk inför uppdraget, säger Ebba Thornéus.

– Vi har otroligt engagerade läsare, som med sina viktiga frågor gör oss till en skarpare redaktion med innehåll som bättre motsvarar läsarnas förväntningar.

USA-liven har redan smygstartat men växlar upp från och med måndag då Ebba Thornéus börjar ägna sig åt liverapporteringen på heltid.

– Vi ser ett starkt och växande intresse för valet hos våra läsare. Det är bara ett par veckor kvar till valdagen och mycket pekar på att dramatiken kommer att fortsätta även efter den 3 november. USA-liven med Ebba Thornéus kommer att hållas öppen så länge våra läsare behöver den, säger Eric Rosén.
 

Från måndag kommer Aftonbladets Ebba Thornéus att svara på läsarnas frågor och rapportera senaste nytt inför presidentvalet i USA.

Ännu mer om USA-valet via Aftonbladet

  • I onsdags hade tv-programmet ”Julia & Julia & USA” premiär, och nya avsnitt kommer ända fram till valdagen.
  • Nya podden ”Trumpageddon”, som tar ett helt eget grepp på den amerikanska valrörelsen, hade premiär i början på oktober och har redan haft gäster som Carl Bildt, Amie Bramme Sey och Timbuktu.
  • På plats i USA finns Emelie Svensson, Pontus Höök, Peter Kadhammar, Peter Wixtröm, Wolfgang Hansson, Jerker Ivarsson, Emma Lovén Svensson och Per Bjurman för att beskriva såväl de politiska skeenden som präglar valrörelsen som alla de människor som påverkas av politiken.
  • I en nedräkning till valet skriver musikjournalisten Markus Larsson om tio låtar som berättar något om det amerikanska tillståndet, under vinjetten “Larssons sångbok”.
  • På valdagen och under valnatten kulminerar bevakningen i en stor och direktsänd valvaka.
     

ANNONS

Nya Mumin-muggarna med Lilla My och Stinky finns hos Cervera – förboka redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Presidentvalet i USA 2020

Aftonbladet

Presidentvalet i USA

Amerikansk politik

USA