Därför väljer svenska elever en ”Harry Potter”-skola

DAILY Natalia Kazmierska: Finns en air av framgång

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

I en serie artiklar från Aftonbladet har reportrarna Natalia Kazmierska, Olof Svensson och Anna Sjögren tagit oss med på en resa runt friskolornas Sverige.

Bland annat har vi kunnat läsa om en skola som hämtat inspiration från Harry Potter och hans skola Hogwarts. I granskningen framgår också att skolinspektionen ägnat åtta månader åt att letat efter ägarna till en av Sveriges största friskolekoncerner – utan framgång. Samtidigt som det nere på kommunal nivå kan uppstår en konflikt mellan ideologi och praktisk politik när det kommer till frågan om friskolors vara eller icke vara.

Vi får möta en nöjd elev som lovordar ordning och reda-konceptet. Men också en rektor om oroar sig för hur hans kommunala skola ska klara sig när allt fler elever flyttar till flådiga friskolor.

Men hur påverkas barnens undervisning? 

Hur viktig är frågan om vem som äger vilken skola? 

Och vad är det egentligen som är så lockande med ordning och reda i sann brittisk boarding school-stil? 

Det – och mycket mer – ska vi prata om i dagens Aftonbladet Daily.

Gäst: Natalia Kazmierska, reporter på Aftonbladet.

Programledare: Liv Elgenklöw.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är en daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde.

Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE