Villa med spaavdelning toppar klicktoppen i Uppsala

Ett renoverat 50-talshus med inomhuspool och bastu drog flest blickar till sig på Hemnet i Uppsala förra veckan.

På topp-fem-listan hittar vi ytterligare ett 50-talshus med jacuzzi, liksom ett renoveringsobjekt, ett sekelskifteshus och ett tvåfamiljshus.

Skärfältens, Uppsala.
Skärfältens, Uppsala.

1. Skärfältens, Uppsala

Pris: 7 750 000 kronor. Antal klick: 10 375. Mäklare: Fastighetsbyrån.

Vi hittar den mest klickade bostaden, som är på 265 kvadratmeter, i närheten av Söderby Golfklubb, en kvart från centrala Uppsala. Huset som är från 1952 byggdes om på 80-talet och rymmer numera åtta rum, fördelat på två plan. I huset hittar vi bland annat en spaavdelning med inomhuspool och bastu, ett vardagsrum med öppenspis, ett allrum, ett kök med matrum, fem sovrum, två badrum och en toa.

Storvreta, Uppsala.
Storvreta, Uppsala.

2. Storvreta, Uppsala

Pris: 3 490 000 kronor. Antal klick: 7 104. Mäklare: Almtuna fastighetsbyrå.

Den näst mest klickade bostaden, ett 1,5-planshus från 1913, ligger 20 minuter norr om centrala Uppsala. Huset som är på 97 kvadratmeter är i behov av renovering, enligt mäklaren, och i dag rymmer det fyra rum och kök. På tomten, som är på närmare 2 000 kvadratmeter, finns även ett garage, två förråd och en jordkällare.

Ärentuna, Uppsala.
Ärentuna, Uppsala.

3. Ärentuna, Uppsala

Pris: 1 750 000 kronor. Antal klick: 6 451. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling

Den tredje mest klickade bostaden, som är från 1900, ligger lantligt, 20 minuter från centrala Uppsala. Sekelskifteshuset som är på 79 kvadratmeter rymmer fyra rum, fördelat på två plan. På entréplan finns bland annat ett kök med matplats och fungerande vedspis, ett vardagsrum och badrum. En trappa upp finns två sovrum. På tomten, som är på 1 250 kvadratmeter, finns även en jordkällare, ett förråd och en anlagd damm.

Kåbo, Uppsala.
Kåbo, Uppsala.

4. Kåbo, Uppsala

Pris: 11 000 000 kronor. Antal klick: 5 685. Mäklare: Notar.

Den fjärde mest klickade bostaden, en tolvrummare från 1950, ligger kvar på listan för andra veckan i rad. Vi hittar den i närheten av Stadsskogen, några minuter från stan. Huset som är på 280 kvadratmeter är uppdelat i två separata bostäder. I den ena, som ligger på det nedre planet, hittar vi ett kök, ett vardagsrum, fyra sovrum, toa och badrum. I den andra hittar vi ett kök och ett sovrum på entréplan och en trappa upp finner vi ett vardagsrum med öppen spis, fem sovrum, varav ett har öppen spis och två badrum. På källarplan finns även en tvättstuga, en bastu och ett garage och på tomten finns ett växthus och dubbla uppfarter med plats för fyra bilar.

Norby, Uppsala.
Norby, Uppsala.

5. Norby, Uppsala

Pris: 10 500 000 kronor. Antal klick: 5 659. Mäklare: Roi fastighetsmäkleri.

Den sista bostaden på listan, en tvåplansvilla från 1959, ligger i närheten av Hågadalens naturreservat, en kvart från centrala Uppsala. Huset är på 236 kvadratmeter och rymmer tio rum. På entréplan finns bland annat ett kök med matsal och öppen spis, ett vardagsrum, ett sovrum, ett badrum och en altan med jacuzzi. En trappa upp finns ytterligare fyra sovrum, ett allrum, ett badrum och en toa. På källarplan finns en gillestuga, ett hobbyrum, tvättstuga och förråd. På tomten, som är nästan 1 400 kvadratmeter stor, finns även ett garage.

Publisert:

LÄS VIDARE