Polisens sälvarning: ”Lämna dem ifred”

NYHETER

Polisen i Landskrona fick samtal om en sälunge på en strand. Men istället för att föra bort den fick de uppgiften att tömma platsen på folk.

1 av 2 | Foto: Polisen
Polisen fick ett larm om den här sälungen.

I veckan fick polisen i Landskrona uppgiften att åka till en strand vid Borstahusen. De hade nämligen fått samtal om att en liten sälunge, en kut, hade hittats där och att den var övergiven.

När polisen nådde stranden var sälen omringad av en grupp människor, skriver polisen på sin Facebooksida.

Vi kan konstatera att sälen inte har några skador men i övrigt så är det inget ärende för Polisen. När det gäller djur, bland annat från havet, så är det främst en kommunal och, ibland, en regional angelägenhet”.

”Lämna sälungen ifred”

Polisen ringde trots allt en expert, närmare bestämt en marinbiolog. Det de fick höra var att sälmamman ofta lämnar sin unge ensam när hon är ute och jagar efter mat. Men att sälmamman inte kommer tillbaka – så länge det är människor på platsen.

Så polisen fick istället uppgiften att tömma platsen på folk. Därför ber de allmänheten att komma ihåg att sälar inte vill ha sällskap. Om man hittar en sälunge ska man enligt dem göra följande: ”Lämna en sälunge ifred och lämna området”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Landskrona