Ytterligare en misstänks för mordet i Surahammar

avJohanna Rapp, Richard Aschberg, Victor Stenquist

NYHETER

Efter kvinnomordet i Surahammar greps en bekant misstänkt för dådet.

Nu har han släppts då misstankarna försvagats.

I stället har polisen gripit en man i 30-årsåldern – efter att man hittat blod i hans tjänstebil, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Vi kan inte gå in i detaljer kring vilken bevisning vi har, säger Jonas Partheen, pressinformatör vid Västmanlandspolisen.

1 av 4 | Foto: Conny Sillén
Polisen har gripit en man i 30-årsåldern, hemmahörande i Västmanland.

I tisdags larmades polisen om ett misstänkt mord på en kvinna i 55-årsåldern i Surahammar. Enligt polisen har kvinnan bragts om livet med ett stickvapen.

Senare hämtades en man och togs med till förhör med anledning av mordet. Mannen i 65-årsåldern var bekant med kvinnan och anhölls senare som skäligen misstänkt för mordet på kvinnan i 55-årsåldern. I de inledande förhören nekade mannen till brott.

Släpptes fri

Han har nu försatts på fri fot då misstankarna har försvagats så pass mycket att man inte haft skäl att längre hålla honom frihetsberövad.

Nu misstänks ytterligare en person för brott efter mordet på kvinnan. Under dagen har personen tilldelats en offentlig försvarare.

– Det är en man i 30-årsåldern som har anhållits som skäligen misstänkt för mord. Han greps i Västmanland i går och är också hemmahörande i Västmanland, säger Jonas Partheen, presstalesman vid polisen i Västmanland.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska polisen ha fattat misstankar mot mannen efter att vittnen pekat ut en bil som försvunnit från mordplatsen i samband med mordet.

Blodspår funna

I bilen ska blodspår ha hittats, enligt Aftonbladets uppgifter.

Försvararen Marie Fredborg vill inte uttala sig om hur hennes klient ställer sig till misstankarna.

– Jag har inga kommentarer, jag har precis blivit förordnad, säger Marie Fredborg.

Redan under tisdagen förhörde polisen flera av de vittnen som fanns vid mordplatsen och under onsdagen ska man genomföra fler förhör och teknisk undersökning.

ARTIKELN HANDLAR OM