Misstänkt våldtäktsförsök i Västerås – kvinna nedslagen

avPer Arnsäter

En kvinna i 30-årsåldern har anmält till polisen att hon blivit nedslagen och utsatt för ett våldtäktsförsök i centrala Västerås.

Polisen har letat, utan resultat, efter två misstänkta gärningsmän under natten.

Männen ska ha slagit ner kvinnan vid Utanbyparken i centrala Västerås natten mot söndagen. De ska sen ha fortsatt att slå henne och försökt att dra av henne kläderna. Kvinnan började då att skrika högt. Polisen misstänker att männen blev skrämda och flydde från platsen.

Larmade vid hemmet

Enligt polisen larmade kvinnan om våldtäktsförsöket när hon kommit hem strax innan tretiden, ungefär en halvtimme efter överfallet. En stor sökinsats ska ha genomförts men inga gärningsmän har kunnat gripas. Kvinnan ska inte ha behövt uppsöka vård efter attacken.

– Vi fortsätter med att inhämta material, eventuella övervakningsfilmer, och det blir säkert nya förhör med målsägande, säger Sandra Pettersson, jourhavande förundersökningsledare vid Västeråspolisen, vid 09.30-tiden.

Enligt Pettersson har kvinnan uppgett att männen var mörkhyade, långa och smala. Uppskattningsvis är de mellan 18 och 25 år gamla. En av männen ska ha haft en grå huvtröja och den andre mannen ska ha haft en röd keps. Polisen tar gärna emot tips och iakttagelser på telefonnummer 114 14.

ARTIKELN HANDLAR OM

Västerås

Våldtäkt