Scan återkallar grillskivor – innehåller fel köttyp

NYHETER

På grund av felmärkning återkallar Scan produkten Grillskiva original med tillverkningsdatum 20.06.2017 och bäst före datum 11.07.2017.

Detta då skivorna innehåller griskött i stället för nötkött.

– Det är tyvärr den mänskliga faktorn som spelat in här, säger Maria Larsson vid Scan.

Det är fel etikett som har använts till en del av produktionen som märkts med produktetiketten Nötskivor original, när innehållet i stället består av skivor av griskött uppger företaget i ett pressmeddelande.

Inget fel på produkten

Därmed är det inget fel på produkten som beskrivs som fullt ätbar.

Dock motsvarar innehållet i förpackningen inte produktetiketten och Scan väljer därför att omedelbart återkalla produkten.

– Vi vill att konsumenterna ska känna sig trygga med våra proukter och att de är korrekt märkta samt att vi har full respekt för de konsumenter som inte äter griskött, säger Maria Larsson vid Scan till Aftonbladet.

Enligt henne är det den mänskliga faktorn som gjort att produkten blivit felmärkt och det ska totalt röra sig om en dagsproduktion som drabbats.

Kan lämna tillbaka produkten

Konsumenter som köpt Scans Grillskiva original med tillverkningsdatum 20.06.2017 och bäst före datum 11.07.2017 kan därför lämna tillbaka produkten i butik alternativt kontakta Scans konsumentkontakt Matforum.

ARTIKELN HANDLAR OM

Scan