Här är huset som ligger i två länder

NYHETER

För 30 år sedan ärvde Brian ett hus som är något utöver det vanliga – det ligger nämligen i både Kanada och USA, skriver CBS News.

Brian DeMoulin äger ett hus som ligger i Beebe Plain, Vermont, USA, och Stanstead, Quebec, Kanada. Ja, det stämmer. Det ganska unika fenomenet demonsterar han genom att markera med tejp i ett rum där han tror att landsgärnsen går.

– Det här är trappan som går upp till de kanadensiska lägenheterna, säger han när han visar CBS runt i huset.

”Ovanligt svårsålt”

Huset har nio olika rum och fem badrum, och byggdes under det tidiga 1800-talet. Då var det tänkt som en lösning för att göra det lättare att handla mellan länderna – men nu skapar de en hel del problem.

Rosemary Lalime är ansvarig mäklare. Hon understryker att det bästa vore om någon som är medborgare i både Kanada och USA kunde köpa huset.

– Det är ovanligt svårt, eftersom jag måste se till att de har alla de rätta papprena för att kunna äga fastigheten, säger hon till CBS.

”Kan bli arresterad”

Det finns en dörr i huset som går till Kanada. Och den måste hållas stängd, understryker Brian DeMoulin, som ärvde huset för 30 år sedan. Det finns gränskontrollskontor på båda sidor av huset.

– Kliver du ut genom den dörren är du i Kanada och då kan du bli arresterad, säger Brian.

Han har själv haft dubbla medborgarskap och trivts fint.

– Jag har ett underbart förhållande till båda länderna, säger Brian till CBS.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Kanada