Liberalernas ungdomsförbund väljer Ohlsson före Björklund

1 av 2 | Foto: Lotte Fernvall
Birgitta Ohlsson och Jan Björklund.
NYHETER

LUF:s styrelse beslutade sig under torsdagskvällen för att backa upp Birgitta Ohlsson i partiledarstriden mot Jan Björklund.

– Jag hoppas att det här betyder att vi får en ledare som bättre representerar Liberalerna, säger Joar Forssell, ordförande i LUF, till Aftonbladet.

För en vecka sen klev riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson, L, fram som utmanare till posten som partiledare för Liberalerna.
Under torsdagskvällen höll Liberala ungdomsförbundet, LUF, ett telefonmöte där man beslutade att ställa sig bakom Birgitta Ohlsson, vilket Expressen var först med att rapportera om.
Joar Forssell, ordförande i LUF, bekräftar uppgifterna för Aftonbladet.

– Precis, vi tog beslutet om att stödja henne på ett möte. Vi tror att hon är bäst lämpad att bära fram ett liberalt budskap och locka fler väljare.

Bara en röst på Björklund

Av elva personer valde enligt Forssell nio att lägga sin röst på Ohlsson, en reserverade sig och en ville hellre se Jan Björklund som ordförande. Resultatet kom inte som någon större överraskning enligt Forssell.

– Jag tror att det var många som inte blev förvånade, vår politik ligger nära Birgittas politik. Om man tittar på vilka unga som kan tänka sig rösta på liberalerna så vill de se jämställdhet och feminism, där är hon en företrädare som står ut.

Joar Forssell tror att LUF:s beslut har ett stort värde.

– Jag tror att det kan göra skillnad. Det finns många ombud runt om i landet som lyssnar på uttalanden från oss.
Nu ser han fram emot Liberalernas landsmöte som hålls i Västerås i november.
– Jag hoppas att det här betyder att vi får en ledare som bättre representerar liberalerna, och ett bättre valresultat, Birgitta lockar många nya väljare.

ARTIKELN HANDLAR OM