Annelie attackerades – för att hon bär slöja

1 av 2 | Foto: Privat
Hon blev attackerad på stan.
NYHETER

Annelie, 43, stod och väntade på att bli upphämtad av sin man i Malmö. När hon helt plötsligt blev attackerad av en helt främmande person.

”Sådana som du som har en sådan på huvudet borde sitta i fängelset”, skrek han när han kom emot henne.

Runt 16:30 under onsdagseftermiddagen, stod Annelie vid Gustav Adolfs torg i Malmö och väntade på att bli upphämtad av sin man. Vid kyrkogården i samma område stod en man och kissade mot en buske.

Annelie stod på vänster sida om vägen. Mannen som precis stått och urinerat vände sig om, gick rakt över gatan och skrek ”Sådana som du som har en sådan på huvudet borde sitta i fängelset”.

– Sedan slog han mig två gånger med knytnäven i huvudet. Helt oprovocerat.

Först blev hon bara chockad, de hade inte sagt ett ord till varandra tidigare. Så fort mannen försvunnit från platsen kom gråten.

– Han slog mig för att jag bär slöja. Jag blev så rädd. Jag ringde min man som kom och hämtade upp mig strax efter.

Det var folk runt Annelie, men ingen som reagerade.

– Det var inte jättemycket folk men en del. Det känns som att folk är rädda för att ingripa nu. Speciellt i Malmö där det händer så mycket hela tiden.

Väl hemma dokumenterade de skadorna och ringde polisen.

– De kom hem till mig och tog emot en anmälan. Sedan fick jag åka in till akuten för att se om något var brutet. Men, jag är mest blå och svullen och har påverkats mycket psykiskt. Varje gång jag sluter ögonen spelas händelsen upp igen.

”Vi hoppas på vittnen”

Lars Förstell, presstalesperson på polisen i Malmö, bekräftar att de tagit emot en anmälan om misshandel.

– Vi hade en patrull hemma hos henne. Vi har inte varit i kontakt med några vittnen på grund av att anmälan inte gjordes på plats. Däremot har vi några tydliga signalement på gärningsmannen. Vi hoppas ju att eventuella vittnen ger sig till känna så att vi får ställa gärningsmannen inför rätta.

ARTIKELN HANDLAR OM