Explosion vid butik i Malmö

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till Stora Nygatan i Malmö vid 01-tiden efter att en explosion skett vid en butik.

Butiken och flera lokaler skadades, enligt Sydsvenskan.

Polisen har spärrat av gatan i väntan på bombtekniker.

Butiken har fått stora skador på entré och fönster, uppger tidningen. Även flera lokaler i närheten har skadats.

En  explosion inträffade vid butik på Stora Nygatan i centrala Malmö under natten till onsdagen. Explosionen orsakade skador på intilliggande butiker och restauranger.
En explosion inträffade vid butik på Stora Nygatan i centrala Malmö under natten till onsdagen. Explosionen orsakade skador på intilliggande butiker och restauranger.

Vid 02-tiden visste polisen ännu inte vad som orsakat den kraftiga explosionen.

– Vi vet att det är någonting som gett en kraftig tryckvåg men vi vet ännu inte vad. Nationella bombskyddet är på väg och vi genomför just nu en teknisk undersökning, säger Peter Martin, vakthavande befäl vid polisen i Malmö, till TT.

Området väntas vara avstängt under en längre tid för utredningen, samt för att sopa upp splitter på gata och trottoarer.

Ingen skadades i explosionen.

– En ruta till en butik rasade ihop helt när vi var på platsen och det är tur att ingen var på plats när det detonerade för det hade orsakat kraftiga skador, säger Peter Martin.

Tekniker ska vara klara på platsen, men butiken är fortsatt avspärrad, meddelade polisen under onsdagsmorgonen.

– Man kommer nu analysera vad som kan ha smällt och arbeta med utredningsåtgärder som förhoppningsvis leder oss till en eller flera gärningspersoner, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisen.

Publisert: