Pojke född 2008 träffad av misstag i skjutning i Borås

Polis på plats.
Polis på plats.

En man i 25-årsåldern och en pojke fördes till sjukhus efter en skottlossning i Borås.

Polisen meddelar att pojken, som är född 2008, träffades av misstag.

– Det är hänsynslöst hur den här personen har valt att rikta ett vapen mot en annan människa, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Under gårdagskvällen fick en man i 25-årsåldern och en pojke född 2008 föras till sjukhus efter en skottlossning i Borås.

Pojken är lindrigt skadad men vårdas fortfarande på sjukhus. Mannen, som är i 25-årsåldern, är fortfarande allvarligt skadad.

Under onsdagen meddelade polisen att pojken troligtvis inte var måltavla utan skadades av ett rikoschettskott.

– Den exakta informationen har jag inte, men som jag uppfattar det har pojken och mannen befunnit sig nära varandra, säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen.

Polisen har under natten fortsatt arbetet och kunde hämta in en person till förhör. Personen släpptes senare och är inte längre misstänkt.

”Hänsynslöst”

Polisen fortsätter sitt utredningsarbete och har säkrat spår i form av hylsor bland annat.

”Med tanke på antalet hylsor så anser polisen att det var ren tur att inte fler personer skottskadades vid tillfället” skriver polisen på sin hemsida.

På grund av att ytterligare en brottsplatsundersökning ska genomföras kan polisen inte svara på hur många skott som avlossats.

– Men det är hänsynslöst hur den här personen har valt att rikta ett vapen mot en annan människa. Det här skedde utanför en pizzeria, det kunde ha funnits andra människor i närheten, säger Christer Fuxborg.

Deras teori är att skjutningen kan kopplas till ”gängmiljö” i Hässleholmen i Borås.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln