Polisjakt efter inbrott i södra Stockholm – två gripna

Två män greps efter en polisjakt i södra Stockholm under söndagskvällen.

De misstänks ha brutit sig in i en gymnasieskola och sedan övergivit sitt stöldgods i en lastbil innan de flydde i två personbilar.

– Vi fick korn på den ena bilen och kunde gripa männen till fots i Stureby, säger vakthavande polisbefäl Anders Mattson.

Polisen har jagat en flyktbil efter inbrott i Hammarbyhöjden.
Polisen har jagat en flyktbil efter inbrott i Hammarbyhöjden.

Flera polispatruller och en polishelikopter deltog under sena söndagskvällen i en insats i södra Stockholm. Boende i Enskede, Stureby, Örby och Östberga kontaktade Aftonbladet om blåljusaktivitet i området.

– Det började som ett inbrott i en skola vid 22.30, sedan har vi snappat upp en flyktbil och vi har följt efter, säger Jonas Winlöf, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Jakten inleddes efter ett inbrott i en gymnasieskola vid Blåsut. Gärningsmännen fyllde en lastbil med stulen it-utrustning, men de kom inte så långt innan polisen var dem på spåren.

– De lämnade då lastbilen och avvek i två personbilar. En av dem hittade vi sedan i Stureby och där kunde vi även gripa två män till fots uppe vid Huddingevägen, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

De gripna männen är i 30-årsåldern och misstänks nu för grov stöld. Polisen har beslagtagit såväl flyktbilen som lastbilen med misstänkt stöldgods.

Den andra flyktbilen är inte påträffad och polisen fortsätter att söka efter ytterligare minst två gärningsmän.

Publisert: