Magnus Wennman

Magnus Wennman får fint pris: ”Fulländad teknik och unik blick”

Av: 

Hanna Olsson Berg

NYHETER

Aftonbladets fotograf Magnus Wennman uppmärksammas återigen för sin journalistik.

Han tilldelas Cordelia Edvardson-priset för sin alldeles unika blick.

– Det är en ära såklart, jag kan känna en stor stolthet över motiveringen, säger Magnus Wennman.

”En av mina drivkrafter har alltid varit att försöka hitta nya sätt att berätta och kanske framförallt nå fram till mottagaren”, säger Magnus Wennman.
”En av mina drivkrafter har alltid varit att försöka hitta nya sätt att berätta och kanske framförallt nå fram till mottagaren”, säger Magnus Wennman.

Magnus Wennman får årets pris med följande motivering:

”Med fulländad teknik och en blick som bara är hans lyfter Magnus Wennman människorna ur mediernas slitna dramaturgi och återupprättar deras värdighet som individer.”

– En av mina drivkrafter har alltid varit att försöka hitta nya sätt att berätta och kanske framförallt nå fram till mottagaren. En annan drivkraft är att berätta respektfullt om människor, oavsett om det är människor drabbade av krig, hemlösa missbrukare eller makthavare, säger han.

”Blick för det stora i det lilla”

Cordelia Edvarsson var Svenska Dagbladets Mellanösternkorrespondent och har gett namn åt priset som vartannat år går till en journalist som ”har ett starkt engagemang, ett personligt tilltal och en blick för det stora i det lilla”.

DN:s korrespondent Nathan Sachar fick 2020 års pris och kommer att få sitt pris på samma utdelning 11 maj i Stockholm, eftersom 2020 års utdelning sköts upp under pandemin.

Tidigare har Cecilia Uddén, SR (2010), Richard Swartz, fristående kolumnist i DN (2012), Tom Alandh, SVT (2014), Magda Gad, Expressen (2016) och Jens Mikkelsen, Sydsvenskan (2018) mottagit priset.

Prissumman på 10 000 kronor doneras av SvD. 

ANNONS

De nya Muminmuggarna ABC finns nu att förhandsboka hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Magnus Wennman

Journalistik