Hunden Nora frös fast i isen – nu hemma igen

Foto: Privat
Hunden Nora är hemma igen.
NYHETER

När lilla Nora försvann ryckte mängder av människor ut för att hjälpa Annika att hitta sin fyrfota kompis. Och till sist hittades hon – med kopplet fastfruset i isen, skriver Västerbottens-Kuriren.

– Det känns verkligen jättehärligt och skönt, säger Annika till Aftonbladet.

Det var när femåriga papillonen Nora från Täfteå i Umeå var ute på promenad som det som inte fick hända hände. Hunden sprang iväg – något Annika Sjölund tror beror på att hon varit på spänn sen hon fått ett nytt hem.

Dessutom fick hon ett flexikoppel efter sig vilket skrämde henne.

– Det är inte ovanligt att hundar springer bort i såna situationer, och nu var olyckan framme och hon blev väldigt skrämd, berättar Annika, säger hon till Västerbottens-Kuriren.

Fastnade i isen

Sedan tycks Nora ha sprungit genom hela byn Täfteå och ned på isen. Annika använde sig av Facebook för att efterlysa sin älskade hund, och snart stod Umeåborna på rad för att hjälpa till.

På lördagen lokaliserades Nora. Då var hon ute på isen och hennes koppel hade frusit fast. Den skärrade hunden kom loss efter många om och men, och nu är hon hemma igen. Hundratals har gillat Facebookinlägget där Annika berättar om hundens återkomst.

”Jag är så glad och väldigt väldigt tacksam över alla som har deltagit på alla möjliga sätt i sökandet efter henne. Jag vet inte hur jag ska tacka er alla men... tusen tusen tack”, skriver hon där.

Firade med finkött

Noras hemkomst firades med oxfilé. Även hunden fick sig en liten bit. Efter den tuffa veckan är det nu skönt att få ta det lite lugnt hemma.

– Det är verkligen en hundägares mardröm att ligga uppe om nätterna och inte veta vad som hänt, säger Annika till VK.

För Aftonbladet berättar Annika att jakten på hunden tagit mycket tid och energi både psykiskt och fysiskt.

– Men nu känns det jättehärligt och skönt att Nora är hemma.