Två poliser till sjukhus efter ingripande

Misstänkt ska ha barrikaderat sig i lägenhet

NYHETER

Två poliser har förts till sjukhus efter en insats i Örebro, rapporterar Nerikes Allehanda. De ska ha attackerats med flera slag.

– En polis har fått blessyrer i ansiktet, säger Jan-Åke Sjöström vid Örebropolisen till Aftonbladet.

En person ska ha barrikaderat sig i en lägenhet och polisen hade en ”stor resurs” på plats. Nu har två unga män gripits.

Foto: John Hall
Polisen larmades till Rosta i västra Örebro på måndagskvällen.

Vet du mer? Kontakta oss!

Polisen larmades till en adress i Rosta i västra Örebro klockan 20.20 på måndagskvällen. SOS Alarm ska ha mottagit flera larm om en pågående misshandel, skriver NA.

Vid ett ingripande attackerades två civila poliser. De fick ta emot flera slag – och skadades så allvarligt att de fick uppsöka sjukhus, rapporterar tidningen.

”Blessyrer i ansiktet”

– En polis har fått blessyrer i ansiktet. Den andra är jag inte säker på, men den kan ha fått avvärjningsskador i en hand. Det är ungefär det jag vet, säger Jan-Åke Sjöström vid Örebropolisen till Aftonbladet vid 23-tiden.

– Det är inget livshotande på något sätt.

Exakt hur den våldsamma situationen uppstod lämnar Sjöström inga uppgifter om i nuläget.

– Vi var i området och gjorde ett ingripande mot de här två personerna. Det är så det här har utvecklats, så kan jag säga.

Vittne hörde rop på hjälp

Ett vittne berättar för NA att han gick ut på balkongen när han hörde rop utanför. En man ska ha ropat att han var på väg att bli kidnappad – samtidigt som han jagades av tre eller fyra personer.

– Ungefär fem meter från mitt hus tacklar de ned mannen mot marken och två-tre stycken håller fast honom. Under tiden fortsätter mannen att skrika efter hjälp. Då ser jag hur en annan man kommer från parken och sparkar killen i sidan, säger vittnet till tidningen.

Den jagade mannen ska sedan ha lyckats resa på sig och springa iväg. Då kom polispatruller till platsen.

Först en gripen – sedan två

Den första rapporteringen gjorde gällande att en person gripits, medan en annan barrikaderat sig i en lägenhet. Polisen uppgav för NA att en ”stor insats” pågick.

Strax efter klockan halv elva meddelar polisen att två personer har gripits. Det är två män, en i 20-årsåldern och en i sena tonåren. Bägge misstänks nu för våld mot tjänsteman.

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro